Гарячі бутерброди з картоплею на сковороді
Сніданок буває смачний і корисний. Гарячі бутерброди з тертою картоплею відносяться, швидше за все, до «смачною» категорії. Поєднання смаженого чорного хліба і хрусткою підсмаженою картоплі навряд чи залишить вас байдужим. Отже, сьогодні я в своєму покроково оформленому рецепті з фото докладно розповім про те, як можна приготувати гарячі бутерброди з картоплею на сковороді. Зауважу, що блюдо наше буде з тертої сирої картоплею.
З продуктів нам знадобиться:
- 4 шматочки чорного хліба;
- 2 картоплини середнього розміру;
- 1 куряче яйце;
- рослинна олія;
- дрібка солі.
Як приготувати гарячі бутерброди з картоплею на сковороді
Картоплю ретельно промиваємо і очищаємо від шкірки за допомогою ножа або Овочечистка. Натираємо його на крупній тертці.
В окрему миску розбиваємо яйце.
Збиваємо його віночком.
Змішуємо натертий картопля і яйце, додаючи при цьому сіль за смаком.
На сковороді розігріваємо 3 столові ложки рослинної олії. Поки воно гріється, викладаємо на хліб картопляно-яєчну суміш шаром, приблизно, 7-9 міліметрів.
Викладаємо підготовлені бутерброди в сковороду і відразу ж прикриваємо її кришкою. Вогонь повинен бути встановлений на середньому рівні.
Приблизно, через 3-4 хвилини, коли яйце з картоплею злегка схопиться, а хліб підсмажиться, акуратно перевертаємо бутерброди. Робити це потрібно дуже обережно, щоб картопляно-яєчна маса не сповзла.
Накриваємо сковороду кришкою і зменшуємо вогонь до мінімального. Смажимо сирої терту картоплю до утворення золотистої скоринки, хвилин 10-15.
Готові гарячі бутерброди з картоплею подаємо на стіл.
Дуже смачні картопляні гарячі бутерброди, приготовані на сковороді, неодмінно отримають високу оцінку від ваших домочадців. Спробувавши одного разу це блюдо, я впевнена, воно буде часто з'являтися на вашому столі. Смачного!