Смачна запечена картопля в мундирі в духовці
Я впевнена, що досвідчені господині знають, як смачно, швидко і правильно запекти картоплю в духовці на деку. Але ж є ще початківці кулінаркі, власне для яких я і написала цей рецепт. Милі господині, давайте разом з Вами запекти в духовці картоплю в мундирі. Уважно вивчіть всі етапи приготування страви, так само подивіться покроково зняті фото, і картопля в мундирі в духовці у Вас вийде гарантовано смачна. хай щастить!
продукти:
- картопля - 600 гр;
- кухонна сіль велика - 1 ч.л .;
- рослинне масло - 30 мл.
Щоб смачно приготувати картоплю в мундирі в духовці, потрібно знати невеликі секрети.
Так як картоплю ми будемо запікати цілком, то краще вибирати дрібні або середні бульби. Якщо картопля буде великою, вона може повністю не пропектися і всередині залишиться сирої.
А ще постарайтеся, щоб вибрані для запікання картоплини були однакові за розміром, тоді вони рівномірно приготуються.
Як запекти картоплю в мундирі в духовці
Готову картоплю, запечена в мундирі, зазвичай їдять, не очищаючи від шкірки, тому, на першому етапі приготування нам потрібно з особливою ретельністю вимити бульби.
Наливаємо в каструльку прохолодну воду, висипаємо туди нашу картоплю і кожен бульба ретельно миємо руками від бруду.
Чисто вимиту картоплю потрібно обов'язково обсушити паперовим рушником або полотняною серветкою.
Ретельно змащуємо кожен бульба картоплі рослинним маслом. Робиться це для того, щоб в процесі запікання картопелька вийшла з рум'яною скоринкою, а всередині залишалася розсипчастою і соковитою.
Потім, посипаємо картоплю великої кухонною сіллю.
Запікати картопля будемо на деку, який потрібно застелити фольгою і змастити олією.
Викладаємо картоплю на деко на деякій відстані одна від одної.
Запікати картоплю в мундирі в духовці ми будемо протягом півгодини на середньому вогні.
Якщо Ваш картопля трохи крупніше, ніж у мене на фото то, щоб він повністю пропікся, може знадобитися трохи більше часу.
Запечена картопля в мундирі перевіряється на готовність просто протикає зубочисткою або сірником. В добре пропечений картопля зубочистка входить легко, а в сиру - з великими труднощами.
Ось така у нас вийшла гарна печена картопля в духовці на деку.
Якщо правильно запекти картопля, то скоринка у кожного бульби виходить рум'яна і хрустка, а всередині він буде розсипчастий і соковитий.
Печену в духовці картоплю можна подавати їдоках як самостійну страву зі свіжими або маринованими овочами.
А ще, такий печена картопля може стати чудовим гарніром до смачної засоленої будинку рибку або рум'яного шашлику.