Картопля з майонезом в духовці
Пропонований до реалізації рецепт з картопляних бульб є відмінним гарніром до страв з риби, м'ясних продуктів, до овочевих салатів. До речі, таку картоплю в майонезі запечений в духовці запечений можна запропонувати і на святкове застілля. При приготуванні страви допускається використання будь-якого майонезу. У будь-якому випадку, картопля з майонезом в духовці вийде смачний, з апетитною хрусткою скоринкою. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам приготувати запечену картоплю.
Складові:
- картопляні бульби - від 4 штук;
- сіль за смаком;
- суміш мелених перців - за бажанням;
- майонез (будь-якої жирності) - 3 столові ложки;
- олія соняшникова - 2 столові ложки.
Як приготувати картоплю з майонезом в духовці смачно і швидко
Беремо добірні бульби, бажано одного розміру, без видимих пошкоджень. Промиваємо картоплю від забруднень і очищаємо зручним для себе способом (використовуючи ножик або ж Овочечистка).
Нарізаємо картоплю у формі часточок. За кількістю - з одного бульби в залежності від його розміру виходить 4 або 6 часточок. Перекладаємо велику картопляну нарізку в миску і присипаємо сіллю, а також, бажаними спеціями на свій розсуд.
Перекладаємо до картоплі майонез.
Вливаємо слідом маслечко.
З ретельністю вимішуємо картоплю, щоб кожна часточка покрилася спеціями і майонезом. Часточки картоплі викладаємо на деко і відправляємо запікатися, приблизно, на півгодини в духовку з температурним режимом в 220 градусів.
Запікаємо належний час, після чого, на готовність перевіряємо ножем.
Приємного вам перекусу!
В даному рецепті в якості спецій можна до картоплі кинути сушену духмяну зелень і подрібнений часничок.
Мінімум зусиль - і смачний картопляний гарнір вже на вашому столі!