Картопля по-французьки в духовці зі свининою і грибами
Сьогоднішній готується нами рецепт - це ситна картопля з м'ясом і грибами. Якщо блюдо готують в формі або деку, його називають «Картоплею по-французьки». Ті ж інгредієнти можна сформувати порціями і запекти в горщиках. У будь-якому випадку, після програми не значних зусиль, у нас виходить дуже гарне і не менш смачне другу страву і, одночасно, гаряча закуска.
Складові:
400 гр м'яса;
3 великих картоплі;
200 гр печериць;
150 гр сиру;
1 цибулина
майонез;
сіль;
рослинна олія.
Як готувати картоплю по-французьки
Як м'ясо для цієї страви, зазвичай, вибираю свинину з помірною кількістю прошарків сала. Але, куряче філе або яловичина, так само, підійде.
Нарізати цибулю півкільцями і встелити дно форми.
Невеликі шматки свинини відбити, покрити ними цибулю.
Посолити, змастити майонезом.
Картоплю нарізати порівняно тонко. Викладаємо її наступним шаром. Посолити, побризкати злегка рослинним маслом.
УВАГА: якщо готувати велику порцію картоплі, то його варто стелити на дно, щоб добре протушкувати в стекла соку. В цьому випадку рослинне масло не буде потрібно. Потім розкладаємо м'ясо і цибулю. Часто набирають кілька шарів, чергуючи просто м'ясо і картоплю.
Але, повернемося до нашого рецептом.
На картопля йдуть гриби. Слід пам'ятати, що в них багато води і чим більше хочемо їх додати, тим більше буде непотрібного соку. Краще їх злегка просушити на сушінні або в прочинених духовці.
Потім, укрити блюдо натертим сиром.
Полити злегка майонезом, це зробить сир м'якше і більш тягучим.
Запекти в духовці близько півгодини.
УВАГА: м'ясо можна попередньо замаринувати в улюблених спеціях. Аромат страви тільки покращиться.
Нарізаємо порційними шматками і викладаємо їдоках на тарілки.
Картопля по-французьки зі свининою і грибами - відмінне рішення для щільного обіду або довгого застілля. Тим більше, що рецепт такий, що дозволяє приготувати страву заздалегідь, і стоячи в холодильнику, воно просто буде чекати потрібного часу, щоб відправитися в духовку.