Наш рецепт » Гарніри » Картопля запечена в духовці часточками з цибулею і травами

Картопля запечена в духовці часточками з цибулею і травами

Одним із затребуваних продуктів в дні посту для багатьох є картопля. Страви, приготовані з цього коренеплоду, виходять ситними і смачними. Картопляні страви відрізняються ще й різноманітністю. Бульби можна просто відварити, посмажити або згасити з овочами. А наш рецепт передбачає запікання. Картопля запечена в духовці часточками з цибулею і травами простий у приготуванні і має смачну і рум'яну хрустку скоринку. Лук я використовую червоний, він набагато «щадне» звичайного, так, і готову страву з ним виглядає більш ефектно. Покроково оформлений рецепт з фото дуже простий, тому, повторити його будинку під силу кожному.

Складові:

Картопля запечена в духовці часточками з цибулею і травами

  • картопля - 5-6 шт .;
  • цибуля червоний - 1-2 шт .;
  • масло підсолене - 50 мл;
  • прованські трави - 3 щеп .;
  • сіль за смаком;
  • часник - 2 зуб.

Як приготувати запечену картоплю в духовці часточками

Оскільки підготувати інгредієнти до запікання можна дуже швидко, то приготування починаємо з того, що відразу включаємо духовку. Температурний режим виставляємо на 200 градусів. Промиваємо картоплю і зручніше для вас способом очищаємо його.

Картопля запечена в духовці часточками з цибулею і травами

Нарізаємо очищені бульби на четвертинки. Можна і на 6 або 8 частин, якщо у вас для рецепта використовується велика картопля. Картопляні дольки перекладаємо в ємність (миску).

Картопля запечена в духовці часточками з цибулею і травами

Від лушпиння очищаємо червону цибулину. Нарізаємо її на досить великі частки, які розбираємо на частини. Переправляємо лушпиння нарізку до картопляним часточок.

Картопля запечена в духовці часточками з цибулею і травами

Картопляно-цибульне вміст присипаємо сіллю. Додаємо подрібнені часникові зубки (ми їх просто натерли).

Картопля запечена в духовці часточками з цибулею і травами

Кидаємо до інгредієнтах прованські трави.

Картопля запечена в духовці часточками з цибулею і травами

Заливаємо рослинне масло.

Картопля запечена в духовці часточками з цибулею і травами

перемішуємо.

Картопля запечена в духовці часточками з цибулею і травами

Форму для запікання заповнюємо картоплею з цибулею, рівномірно розподіливши інгредієнти по дну. Відправляємо запікатися в піч на 30 хвилин (час варіюйте самостійно в залежності від сорту картопельки).

Картопля запечена в духовці часточками з цибулею і травами

Готовність перевіряємо ножем.

Картопля запечена в духовці часточками з цибулею і травами

Картопля запечена в духовці часточками подаємо на стіл з овочевою нарізкою або салатами. Якщо готуєте страву в пост, то можна додати пару шматочків смаженої або солоної рибки. Приємною всім трапези!

Картопля запечена в духовці часточками з цибулею і травами

Більш детально то, як запекти рум'яний картопля в духовці, автор демонструє в своєму відео-рецепті.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Морський окунь в духовці, з лимоном, травами і в сметані
Морський окунь в духовці, з лимоном, травами і в сметані
Морський окунь запечений з ароматними травами в сметані є дуже легким у приготуванні, смачним і простим рибним блюдом. Морський окунь в духовці виходить дуже ніжним, не містить багато калорій і

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору