Наш рецепт » Другі страви » Баранячі реберця в духовці з картоплею і цибулею

Баранячі реберця в духовці з картоплею і цибулею

Сьогодні пропоную такий простий рецепт, але дуже смачний результат. Я його підгледіла в одному затишному ресторані, де подають грузинську кухню. Тепер, це блюдо входить в меню мого будинку. Щоб реберця були соковитими, обов'язково «запечатує» їх. А як це зробити, читайте в моєму описі.

Для приготування страви з баранини нам знадобиться:

  • 900 грам свіжих ребер молодого барана;
  • 600 грам свіжого неочищеного картоплі;
  • 1 велика цибулина;
  • 0,5 пучка свіжого кропу;
  • 1/2 ч.ложки приправи каррі;
  • 1/4 ч.ложки свежемолотого чорного перцю;
  • 1/3 ч.ложки кумина / зіри;
  • 1 ч.ложка з гіркою великої морської солі;
  • 150 мл рослинного масло для обсмажування (без запаху).

Як приготувати баранячі реберця з картоплею в духовці

Насамперед включаємо духовку, щоб вона прогрілася до 180 градусів.

Перед тим, як займемося баранячими реберцями, ставимо відварюватися картопля в мундирах до готовності. Потім витримуємо його в холодній воді п'ять хвилин і очищаємо.

Приготування баранячих реберець в духовці починаємо з того, що порційні шматочки промиваємо, просушуємо одноразовим рушником і натираємо усіма спеціями по черзі. На сковороді прожарюємо масло і кладемо в нього ребра м'ясної частиною вниз. Це дозволити «запечатати» м'ясо. При цьому, утворюється смачна скоринка, а саме м'ясо всередині залишиться соковитим і ніжним. Через 45-50 секунд повертаємо реберця на один бік, потім на іншій. Накриваємо реберця фольгою і прибираємо в духовку на 20 хвилин. Потім, готуємо в духовці ще 20 хвилин, але вже без фольги.

Баранячі реберця в духовці з картоплею і цибулею

Зварений в мундирі і очищений картопля розрізаємо великими часточками. Цибулину очищаємо і ріжемо її пір'ям, тобто вздовж волокон. Спочатку пасеруємо цибулю до напівготовності, а потім, приєднуємо до нього шматочки картоплі.

Баранячі реберця в духовці з картоплею і цибулею

Коли баранячі реберця в духовці і картопля готові, переходимо до формування страви.

Баранячі реберця в духовці з картоплею і цибулею

У центр великої тарілки викладаємо реберця, а з боків кладемо смажену картоплю. Не забудьте посипати картопля свіжим рубаним кропом і тут же подаємо ще гарячі баранячі реберця в духовці з хрусткою картоплею в мундирах на стіл.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору