Баранячі реберця в духовці з картоплею і цибулею
Сьогодні пропоную такий простий рецепт, але дуже смачний результат. Я його підгледіла в одному затишному ресторані, де подають грузинську кухню. Тепер, це блюдо входить в меню мого будинку. Щоб реберця були соковитими, обов'язково «запечатує» їх. А як це зробити, читайте в моєму описі.
Для приготування страви з баранини нам знадобиться:
- 900 грам свіжих ребер молодого барана;
- 600 грам свіжого неочищеного картоплі;
- 1 велика цибулина;
- 0,5 пучка свіжого кропу;
- 1/2 ч.ложки приправи каррі;
- 1/4 ч.ложки свежемолотого чорного перцю;
- 1/3 ч.ложки кумина / зіри;
- 1 ч.ложка з гіркою великої морської солі;
- 150 мл рослинного масло для обсмажування (без запаху).
Як приготувати баранячі реберця з картоплею в духовці
Насамперед включаємо духовку, щоб вона прогрілася до 180 градусів.
Перед тим, як займемося баранячими реберцями, ставимо відварюватися картопля в мундирах до готовності. Потім витримуємо його в холодній воді п'ять хвилин і очищаємо.
Приготування баранячих реберець в духовці починаємо з того, що порційні шматочки промиваємо, просушуємо одноразовим рушником і натираємо усіма спеціями по черзі. На сковороді прожарюємо масло і кладемо в нього ребра м'ясної частиною вниз. Це дозволити «запечатати» м'ясо. При цьому, утворюється смачна скоринка, а саме м'ясо всередині залишиться соковитим і ніжним. Через 45-50 секунд повертаємо реберця на один бік, потім на іншій. Накриваємо реберця фольгою і прибираємо в духовку на 20 хвилин. Потім, готуємо в духовці ще 20 хвилин, але вже без фольги.
Зварений в мундирі і очищений картопля розрізаємо великими часточками. Цибулину очищаємо і ріжемо її пір'ям, тобто вздовж волокон. Спочатку пасеруємо цибулю до напівготовності, а потім, приєднуємо до нього шматочки картоплі.
Коли баранячі реберця в духовці і картопля готові, переходимо до формування страви.
У центр великої тарілки викладаємо реберця, а з боків кладемо смажену картоплю. Не забудьте посипати картопля свіжим рубаним кропом і тут же подаємо ще гарячі баранячі реберця в духовці з хрусткою картоплею в мундирах на стіл.