Запечена багет з начинкою в духовці - оригінальний пудинг з риби по-польськи
Пудинг з риби в багетах дуже простий і досить знаменитий рецепт в польській кухні. Робиться така оригінальна закуска в багеті дуже швидко і просто. На її приготування йде не більше однієї години. Запечена багет з начинкою стане відмінною гарячою закускою на будь-яке свято. Читайте докладний опис рецепта, де прикріплені покроково зроблені фото кожного етапу і готуйте пудинг по-польськи в багетах.
Складові:
- 1 французький багет;
- 1 цибулина;
- 200 мл молока 2,6%;
- 1 грам чорного свежемолотого перцю;
- ½ пучка петрушки (листя);
- ¼ ч.ложки приправи для риби;
- 1/3 ч.ложки морської солі;
- 200 г філе тріски;
- 10 печериць;
- 1 куряче яйце;
- 90 грам мармурового сиру.
Як приготувати пудинг з риби в духовці в багеті
Готувати починаємо з підготовки риби. Відварюємо філе тріски в киплячій воді 10 хвилин і виймаємо в миску. Поки воно ще не охололо, його треба розім'яти за допомогою вилки в кашу. Бульйон нам не знадобиться.
Півпорції грибів нарізаємо на шматочки і разом з цибулиною обсмажуємо на сковороді з маслом до красивого золотистого кольору. Додаємо їх до трісці, всипаємо все спеції. Пробиваємо всю масу занурювальним блендером, після цього всипаємо дрібно порізану петрушку. Потім, збовтуємо яйце виделкою і вливаємо його в миску до пудингу, змішуємо. Половинку порції сиру натираємо на сирної тертці і всипаємо в пудинг. Перемішуємо готову рибну начинку.
Відрізаємо у багета кінчики і прибираємо їх. Іншу частину нарізаємо на шматочки по 6-7 см.
У піалу наливаємо молоко, опускаємо багет одним кінцем в молоко. Ставимо його на обробну дошку сухим кінцем вниз. Натискаємо пальцями на мокрий верхній шар багета і утапливаем його на саме дно. Виходить ось така формочка.
Другу половину печериць ріжемо на шматочки і обсмажуємо на маслі. Кладемо їх на дно багетних стаканчиків.
Розігріваємо духовку до 180 ° С. Потім, заповнюємо багетні стаканчики рибним пудингом і посипаємо другою половиною тертого сиру. Встановлюємо всі стаканчики на деко з силіконовим килимком.
Запікаємо пудинг з риби в багетах близько 10-12 хвилин. Сир розплавитися, а Багетна стаканчик стане хрустким.
Такий пудинг в «стакані» треба їсти цілком, але один я розрізала, щоб показати, як виглядає наша оригінальна закуска всередині.
Як видно на фото, запечений багет з начинкою прекрасно тримає форму і настільки смачний, що так і проситься в рот.