Рибний пиріг з дріжджового листкового тіста
Ситний закусочний пиріг з білої риби і сьомги воістину можна назвати королівським. Він вийшов соковитий і смачний. Для його виконання знадобиться трохи часу і терпіння, щоб зібрати і викласти пиріг, але ви будете винагороджені за своє старання. Щоб ви легко і просто змогли самі зробити рибний пиріг з дріжджового листкового тіста, я написала цей докладний рецепт з покроково зробленими фото всіх етапів приготування.
Складові:
- ½ порції листкового дріжджового тіста;
- 160 грам мармурового сиру;
- 1 червона цибулина;
- 250 г філе сьомги;
- 200 г філе білої риби;
- 1/3 ч.ложки спецій для риби;
- 1/3 ч.ложки дрібної морської солі;
- 1 яйце для змащування пирога;
- листя петрушки для прикраси.
зміст
- 1 Як приготувати пиріг з риби з сиром в листковому дріжджовому тесті
- 1.1 Як зробити рибну начинку
- 1.2 Як прикрасити рибний пиріг
Як приготувати пиріг з риби з сиром в листковому дріжджовому тесті
Як зробити рибну начинку
Опускаємо філе білої риби і філе сьомги в киплячу воду і варимо до готовності 5-7 хвилин. Сир натираємо в окремий посуд на сирної тертці. Викладаємо рибне філе в різні миски і поділяємо їх на маленькі шматочки. Філе сьомги подсаливаем, додаємо спеції для риби, перемішуємо. Червоний цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо. Потім, додаємо його до філе білої риби, а так само сіль і спеції для риби.
Як прикрасити рибний пиріг
Спершу нам потрібно зробити трояндочки. Для цього, беремо шматочок дріжджового листкового тіста і розгортаємо його. Вирізаємо чарочкою три однакових кружечка. На перший і третій кладемо по периметру трохи начинки, центр заповнювати начинкою не треба. Розкладаємо їх, як показано на фото.
Починаючи з нижнього шару, скручуємо все в трубочку і розрізаємо на дві половинки. Ставимо трояндочку розрізом вниз і відгинаємо краю пелюсток.
Духовку включаємо і прогріваємо до 180 °.
А тим часом, від тесту відокремлюємо 1/3 частина і відкладаємо поки в сторону. З решти тіста розкочуємо три шари d = 26 см на силіконовому килимку (або пергаменті), змазаним маслом. На перший шар викладаємо 1/3 частина начинки з білої риби і накриваємо її другим шаром тіста, який посипаємо тертим сиром. Далі кладемо третій шар. За допомогою гострого ножа, змащеного маслом, робимо 4 розрізу всередині пирога, не розрізаючи його край, як на фото. У нас виходить вісім сегментів.
Тепер беремо відкладену 1/3 частина тесту і розгортає на три шари d = 18 см. Точно також заповнюємо начинками всі верстви: начинка з сьомги, потім сир і закриваємо шаром тіста. Розрізаємо на 8 частин. На фото нижче показані тільки перші 4 розрізу.
Коли всі деталі готові, «вивертаємо» пиріг. Для зручності роботи я взяла паличку для суші, піднімаю нею один кінчик тесту і викладаю його назовні. Точно також я продовжую з іншими шматочками. Після викладання зовнішнього шару, центр пирога залишається вільний. Кладемо туди шматочки тіста (d = 18 см) і викладаємо їх в шаховому порядку як на фото. В саму серединку встановлюємо дві трояндочки. Змащуємо рибний пиріг яйцем.
Залишається тільки спекти рибний пиріг. Отпекаем в духовці протягом 30-35 хвилин (до готовності). Вибравши з духовки охолоджуємо і прикрашаємо зеленню петрушки.
А ось і апетитний розріз пирога з риби з сиром в листковому дріжджовому тесті.
Пробуємо самі, пригощаємо гостей, адже рибний пиріг з дріжджового листкового тіста виходить не тільки красивий, але і дуже смачний.