Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста - напіввідкритий
Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста - легка, але ситна їжа, підходить для тих, хто вважає за краще здорове харчування або дотримується посту. Пироги з рибою, зазвичай печуться закритого типу і часто низ випічки замокает. Напіввідкритий пиріг-плетінка - чудово вирішує цю проблему. Як і що потрібно зробити, щоб спекти смачний рибний пиріг зі свіжої риби і рису я детально розповім у своєму рецепті, а крок за кроком зроблені фото проілюструють мої дії.
Тісто дріжджове, без яєць. Нам буде потрібно:
- гаряча вода - 250 мл;
- вершкове масло - 50 гр;
- сухе молоко - 3 ст.л .;
- сіль - 1 ч.л .;
- цукор - 2 ст.л .;
- борошно - 500 гр;
- дріжджі сухі «САФ Момент» - 1,5 ч.л.
Для тих, хто дотримується посту, вершкове масло можна замінити на рослинне, сухе молоко - на рослинний замінник молока, а замість гарячої води взяти воду кімнатної температури.
зміст
- 1 Як спекти рибний пиріг в духовці
- 1.1 Як приготувати начинку для пирога з рибою
- 1.2 Як зробити і прикрасити рибний пиріг
Як спекти рибний пиріг в духовці
Спершу потрібно замісити дріжджове тісто для пирога. Даємо йому підійти - все, як завжди. Поки тісто піднімається, займемося начинкою.
Як приготувати начинку для пирога з рибою
У начинку підуть варений рис, ріпчасту цибулю і сира риба: пісна тріска з багатим білковим і мінеральним складом, і панагасіус (морський язик), в якому багато ненасичених жирних кислот і жиророзчинних вітамінів.
Лук нашаткувати полуколечкамі, трохи присолити і трохи пам'ятаємо руками. Рибу порізати дрібними шматочками, але солити і присмачувати прянощами будемо в останній момент, щоб вона «Не потекла».
Як зробити і прикрасити рибний пиріг
Відокремлюємо, приблизно, половину порції тесту і розгортає його в пласт розмірами, приблизно, з деко, можна трохи більше.
Наметовому пласт на качалку і акуратно переносимо на застелений фольгою деко.
Першим шаром начинки розсипаємо відварений рис.
На рис рівномірно розкладаємо рибу, присипаємо з млинки сіллю і прянощами.
Останнім шаром начинки буде злегка підсолений цибулю.
Загортаємо тісто на торці пирога. Робимо поперечні надрізи на тесті, не доходячи до начинки приблизно 1,5-2 см, за допомогою ножа або спеціального різака. Як цей процес виглядає - видно на фото.
«Заплітаємо» стрічки тесту, укладаючи від країв до середини.
Беремо від тесту, невеликий шматок, розгортаємо в смужку і розрізаємо на три стрічки. Змащуємо тісто рослинним маслом і заплітаємо в косичку.
Закриваємо кіскою з'єднання смужок на середині пирога, кінчики стрічки підвертаємо під торці. Руками підправляємо форму пирога, змащуємо льезоном і ставимо в нагріту до 200-220 градусів духовку хвилин на 35-40.
Готовий рибний пиріг перекладаємо на блюдо і накриваємо серветкою.
На розрізі дуже добре видно, чим напіввідкритий рибний пиріг-плетінка краще закритого. Навіть якщо на верхній кришці закритого пирога робити проколи, їх буде недостатньо, щоб пар вільно виходив, і пиріг зсередини, а особливо його нижня скориночка, виявляється мокрим.
А через гратчасту плетінку пар вільно виходить і дно пирога прекрасно пропеклося без відсирівання.
Дуже смачний рибний пиріг з рисом - абсолютно самодостатня страва, він один здатний замінити цілий обід. І, головне, - він такий смачний! А з останків тесту можна зробити прекрасні солодкі булочки.