Наш рецепт » Випічка » Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста - напіввідкритий

Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста - напіввідкритий

Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста - легка, але ситна їжа, підходить для тих, хто вважає за краще здорове харчування або дотримується посту. Пироги з рибою, зазвичай печуться закритого типу і часто низ випічки замокает. Напіввідкритий пиріг-плетінка - чудово вирішує цю проблему. Як і що потрібно зробити, щоб спекти смачний рибний пиріг зі свіжої риби і рису я детально розповім у своєму рецепті, а крок за кроком зроблені фото проілюструють мої дії.

Тісто дріжджове, без яєць. Нам буде потрібно:

  • гаряча вода - 250 мл;
  • вершкове масло - 50 гр;
  • сухе молоко - 3 ст.л .;
  • сіль - 1 ч.л .;
  • цукор - 2 ст.л .;
  • борошно - 500 гр;
  • дріжджі сухі «САФ Момент» - 1,5 ч.л.

Для тих, хто дотримується посту, вершкове масло можна замінити на рослинне, сухе молоко - на рослинний замінник молока, а замість гарячої води взяти воду кімнатної температури.

зміст

  • 1 Як спекти рибний пиріг в духовці
  • 1.1 Як приготувати начинку для пирога з рибою
  • 1.2 Як зробити і прикрасити рибний пиріг

Як спекти рибний пиріг в духовці

Спершу потрібно замісити дріжджове тісто для пирога. Даємо йому підійти - все, як завжди. Поки тісто піднімається, займемося начинкою.

Як приготувати начинку для пирога з рибою

У начинку підуть варений рис, ріпчасту цибулю і сира риба: пісна тріска з багатим білковим і мінеральним складом, і панагасіус (морський язик), в якому багато ненасичених жирних кислот і жиророзчинних вітамінів.

Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста - напіввідкритий

Лук нашаткувати полуколечкамі, трохи присолити і трохи пам'ятаємо руками. Рибу порізати дрібними шматочками, але солити і присмачувати прянощами будемо в останній момент, щоб вона «Не потекла».

Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста - напіввідкритий

Як зробити і прикрасити рибний пиріг

Відокремлюємо, приблизно, половину порції тесту і розгортає його в пласт розмірами, приблизно, з деко, можна трохи більше.

Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста - напіввідкритий

Наметовому пласт на качалку і акуратно переносимо на застелений фольгою деко.

Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста - напіввідкритий

Першим шаром начинки розсипаємо відварений рис.

Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста - напіввідкритий

На рис рівномірно розкладаємо рибу, присипаємо з млинки сіллю і прянощами.

Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста - напіввідкритий

Останнім шаром начинки буде злегка підсолений цибулю.

Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста - напіввідкритий

Загортаємо тісто на торці пирога. Робимо поперечні надрізи на тесті, не доходячи до начинки приблизно 1,5-2 см, за допомогою ножа або спеціального різака. Як цей процес виглядає - видно на фото.

Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста - напіввідкритий

«Заплітаємо» стрічки тесту, укладаючи від країв до середини.

Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста - напіввідкритий

Беремо від тесту, невеликий шматок, розгортаємо в смужку і розрізаємо на три стрічки. Змащуємо тісто рослинним маслом і заплітаємо в косичку.

Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста - напіввідкритий

Закриваємо кіскою з'єднання смужок на середині пирога, кінчики стрічки підвертаємо під торці. Руками підправляємо форму пирога, змащуємо льезоном і ставимо в нагріту до 200-220 градусів духовку хвилин на 35-40.

Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста - напіввідкритий

Готовий рибний пиріг перекладаємо на блюдо і накриваємо серветкою.

Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста - напіввідкритий

На розрізі дуже добре видно, чим напіввідкритий рибний пиріг-плетінка краще закритого. Навіть якщо на верхній кришці закритого пирога робити проколи, їх буде недостатньо, щоб пар вільно виходив, і пиріг зсередини, а особливо його нижня скориночка, виявляється мокрим.

Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста - напіввідкритий

А через гратчасту плетінку пар вільно виходить і дно пирога прекрасно пропеклося без відсирівання.

Рибний пиріг-плетінка з дріжджового тіста - напіввідкритий

Дуже смачний рибний пиріг з рисом - абсолютно самодостатня страва, він один здатний замінити цілий обід. І, головне, - він такий смачний! А з останків тесту можна зробити прекрасні солодкі булочки.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору