Наш рецепт » Випічка » Пиріг зі сливою сирний «Перевертиш» або Тарт Татен

Пиріг зі сливою сирний «Перевертиш» або Тарт Татен

Рецепт пирога Тарт Татен або «перевертнів» можна зробити як з яблуками, так і з сливою, але у нас сьогодні буде рецепт - Тарт Татен пиріг зі сливою. Та ще й не з простої сливою, а зі сливою сорту «Угорка». Родзинка цього пирога - карамель. Але про все по порядку.

Перш ніж розповісти як спекти пиріг Тарт Татен визначимося з тим, які продукти нам потрібні.

Для тесту нам буде потрібно:

борошно - 150 гр,

сир (сухіше) - 125 гр,

цукор - 50 гр,

масло або маргарин (тверде, охолоджене) - 185 гр,

сметана - 1 столова ложка,

яйце - 1 шт,

сода або розпушувач для тіста - 1 столова ложка,

какао - 1 столова ложка,

сливи «Угорки» - ½ кг,

Для приготування карамелі:

цукор - 100 гр,

кориця мелена - ½ чайної ложки,

масло - 60 гр.

Як приготувати тісто для пирога. Опис дамо покроково.

Борошно змішати з содою або розпушувачем.

На великій тертці натираємо в суміш борошна і соди масло або маргарин.

Додаємо вказаний в рецепті цукор, яйце, сир, сметану, какао і все швидко перемішуємо.

У нас повинно вийти еластичне тісто. Ставимо його в холодильник.

Тепер буде готуватися наша начинка для пирога зі сливою «Перевертиш» або Тарт Татен.

У цьому місці нагадаємо ще раз, що класичний рецепт сирного пирога Тарт Татен готується з яблуками, а наш рецепт буде зі сливами. Але в будь-якому випадку, який би рецепт ви не пекли, на нас чекає приготування карамелі.

На наступному етапі ми розповімо як приготувати карамель. Тепер, нам буде потрібно форма для випічки з високими бортиками або сковорідка без ручки.

У сковороду або форму для випічки кладемо масло, цукор, корицю і ставимо на слабкий вогонь.

Помішуючи тримаємо на вогні поки не з'явиться легкий відтінок коричневого кольору і яскраво виражені бульбашки.

Тепер, потрібно зняти з плити і додати почищені до цього часу половинки слив.

Приготування карамелі для пирога закінчено.

тепер розповімо як приготувати пиріг зі сливою «Перевертиш» або Тарт Татен. Вірніше, зібрати його.

Тісто виймаємо з холодильника і розгортає поклавши його між двома листами пергаментного паперу. Так легше розкачати і перекласти розкачане тісто в форму для випікання на сливи і карамель. Чи не хочете розгортати - не треба! Можна просто натерти тісто на сливи з карамеллю на крупній тертці. Для цього, відрізаєте від тесту невелику частину, а основну частину залишаєте в холодильнику. Чуть-чуть Придавлюємо тісто до начинки пирога.

Ставимо наш «Перевертиш» або Тарт Татен в нагріту до 180 ° С.

Час випічки - 40 хвилин.

Готовий пиріг зі сливами виймаємо з духовки, даємо постояти 5-10 хвилин і перевертаємо на блюдо або спеціальний піднос.

Зверху поливаємо спеціально приготованою глазур'ю або розтопленим шоколадом.

Зливи дуже смачні з шоколадом. Не дарма ж такий популярний чорнослив в шоколаді! Печіть, пробуйте, насолоджуйтеся ідеальним смаком. Впевнена, що ваш сирний пиріг зі сливою «Перевертиш» або Тарт Татен вийде найсмачнішим!

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору