Наш рецепт » Випічка » Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Ароматний і дуже ніжний по текстурі виходить медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом. Такий солодкуватий пиріг з родзинками легко може замінити хліб і стане хорошим доповненням до будь-якого святкового столу. Готується він дуже швидко, а ось аромат і смак підкорять всіх, а не тільки ласунів! Тонка нотка рома надає хлібу-пирога пікантності, а мед надає не тільки м'якість і пишність, але і незабутній аромат. Покроково оформлений рецепт з фото проведе вас з усіх нюансів приготування такої випічки.

Складові:

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

  • борошно - 700 гр;
  • апельсиновий сік - 100 мл;
  • молоко - 125 гр;
  • ром - 2 ст.л .;
  • яйця - 2 шт .;
  • цедра - 5 гр;
  • дріжджі свіжі - 25 гр;
  • мед - 2 ст.л .;
  • вода - 125 гр;
  • масло вершкове - 100 гр;
  • родзинки - 150 гр;
  • цукор - 125 гр.

Як зробити пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками, ромом і апельсиновим соком

Спершу, потрібно замочити в апельсиновому соку і ложці рома промиті родзинки.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

З'єднати воду з молоком і повністю розчинити в суміші шматочок дріжджів.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Влити в суміш розтоплене масло, потрібну кількість рому, додати цукор, перетертий з цедрою апельсина, і мед. Ром можна легко замінити на апельсиновий лікер.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Також, вбити в масу яйця і гарненько перемішати.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Маленькими порціями просіяти потрібну кількість борошна.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Сформувати м'якенька тісто і відправити підніматися в тепло, приблизно, на годину.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Розділити готове дріжджове тісто на рівні невеликі шматочки. Всього потрібно 4 шматки.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Кожен шматок розкачати і обсипати родзинками.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Скрутити довгасті рулети.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Починаємо робити плетінку з тіста. Спершу, перехрестився два рулету як на фото.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Поверх вертикального рулету викладемо ще один.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Додамо ще один вертикальний рулет, виклавши його як на фото.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Схрестимо краю рулетів в одну сторону.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Ще раз перехрестився і запевнив під плетінку. Помістимо святковий хлібець в форму і посипем цукром.

Сформований пиріг-плетінка відправляється в духовку і випікається до сухої палички.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Готової солодкої випічки слід дати повністю охолонути.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Охолоджений солодкий хліб на меду можна нарізати і подавати до столу!

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Ароматний, ніжний і пряний пиріг-плетінка з дріжджового тіста відмінно підійде в якості солодкого доповнення як до буденного, так і святкового столу або чаювання. Приготування такого домашнього хліба вимагає зусиль, але ось результат порадує всіх любителів солоденького!

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору