Смачне пісне дріжджове тісто без яєць і молока
У дні посту можна запропонувати до чаювання або до просто ситно перекусу смачну випічку з пісного дріжджового тіста, яке можна завести без використання яєць і молока. Воно виходить ніжне і повітряне «як пух». Таке пісне дріжджове тісто без яєць і молока можна швидко замісити заздалегідь, а в потрібний момент вже просто використовувати його на свій розсуд. З нього можна зробити і смачні великі пироги з начинкою, і чудові пиріжки, і навіть пісну піцу. Тому, його можна сміливо називати універсальним! Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам освоїти його приготування.
Складові:
- борошно (пшеничне, в / с) - 3 скл .;
- сухі дріжджі - 5 гр;
- тепла вода - 200 мл;
- масло рослинне - 60 мл;
- цукор - 1 ст. ложка;
- сіль - 1 ч. ложка;
- крохмаль - 0,5 ст. ложки.
Як приготувати пісне дріжджове тісто без яєць
Для початку, візьмемо містку ємність і через дрібне сито пропустимо в неї заявлену норму пшеничного борошна. Не варто ігнорувати цей процес, адже так ми наситимо наше майбутнє пісне тісто киснем, що тільки позитивно (з кулінарної точки зору) позначиться на готовій випічці. А заодно, просіювання допоможе уникнути потрапляння в тісто смітинок або сміття, які можуть бути присутніми в борошні.
Тепер, займемося іншими інгредієнтами. Підігріваємо воду (увага: температура не повинна перевищувати 40 градусів!) І пересипаємо в неї сухі дріжджі.
Слідом кидаємо в воду з дріжджами сіль, цукор (кількість можна варіювати) і крохмаль. підливаємо масло.
перемішуємо інгредієнти.
Дріжджову суміш цівкою вливаємо в просіяне борошно і починаємо заміс пісного м'якого тесту.
Щоб пісне тісто для пирогів для подальших кулінарних дій «підросло», прибираємо його в тепло на годину.
Ось і весь рецепт, сподіваємося, він вам обов'язково стане в нагоді.
Дріжджова випічка з такого пісного тіста без яєць і молока виходить нітрохи не гірше, ніж зі здобного.