Домашнє морозиво пломбір з сухого молока з крохмалем і без яєць
Немає нічого смачнішого домашнього морозива. Це я вам з усією відповідальністю і знанням справи заявляю. Навіть не найвдаліші експерименти з рецептами цього холодних ласощів набагато смачніше магазинних аналогів. А вже про користь і натуральності я взагалі скромно промовчу. І так, сьогодні у нас в меню корисне і смачне домашнє морозиво пломбір. Десерт будемо готувати без яєць, але з сухим молоком і крохмалем. Для вдалого результату, необхідно лише дотримуватися моєму покроково оформленим рецептом. Я його вигострювала багаторазовим повторенням і з задоволенням поділюся з вами всіма тонкощами приготування.
Інгредієнти для холодного домашнього ласощі:
- жирне молоко - 300 гр;
- вершки від 33% - 250 гр;
- цукор - 130 гр;
- сухе молоко - 35 гр;
- кукурудзяний крохмаль - 1 ст.л. з гіркою;
- ванілін - 0,5 гр.
Як зробити домашнє морозиво пломбір з сухого молока з крохмалем
У товстостінній сотейнику з'єднуємо всі сухі інгредієнти, крім крохмалю.
Мені зручно вимірювати вагу продуктів в грамах, якщо ви користуєтеся склянками і ложками, то сухого молока візьміть 2 ст.л. з гіркою. перемішайте суміш.
Влийте до неї 250 гр молока і відправте сотейник на вогонь. Нам потрібно довести молоко до кипіння.
У стаканчик всипте крохмаль. До речі, кукурудзяний крохмаль безболісно замінюється звичайним картопляним, ложку при такій заміні набирайте скромніше. Залийте його залишилися холодним молоком і перемішайте.
У кипляче молоко тонкою цівкою влийте крохмаль з молоком, при цьому, постійно помішуйте суміш.
Доведіть заварний масу до загустіння і зніміть з вогню. Її потрібно остудити до кімнатної температури. Я ставлю сотейник в раковину з холодною водою для прискорення охолодження.
Добре охолоджені вершки збийте до м'яких піків. Дивіться на фото, як вони повинні при цьому виглядати.
Змішайте остиглий заварний крем зі збитими вершками. Краще це зробити в 2-3 прийоми.
Отриману масу потрібно використовувати згідно з інструкцією до вашої морожениці.
Після виготовлення морозива я розкладаю морозиво по формах і заморожують до твердого стану.
Якщо для виготовлення морозива у вас немає, то відправте своє домашнє морозиво в морозилку. 3-4 рази з інтервалом в годину діставайте його і перемішуйте блендером або міксером, щоб не утворювалися кристали льоду.
Можна насолоджуватися охолоджуючим ласощами і з ностальгією згадувати смак радянського пломбіру - смак дитинства.
Смачних вам домашніх десертів і шикарного настрою!