Смачна запечена в духовці картопля з гарбузом і вершками
У сезон овочів хочеться урізноманітнити свій раціон всілякими продуктами рослинного походження. Я давно колекціоную найсмачніші овочеві рецепти. І ось один з них.
Сьогодні у нас на столі смачна запечена картопля з гарбузом і вершками. Рецепт приготування простий і невигадливий. Гарбуз і картоплю - улюблені овочі в кожній родині і завжди знайдуться в закрмах у доброї господині. Слідуйте за моїм покроково викладеним рецептом і в результаті, приготуєте в духовці дуже смачне блюдо з овочів.
Щоб запекти гарбуз з картоплею нам буде потрібно:
- картопля - 800 гр;
- гарбуз - 200 гр;
- вершки 10% жирності - 200 мл;
- вершкове масло - 20 гр;
- перець чорний мелений;
- петрушка;
- сіль.
Як приготувати картоплю з гарбузом і вершками в духовці
Щоб запекти блюдо, спочатку готуємо овочі. Картопля моєму, чистимо і нарізаємо круглими тонкими шматочками.
Шматочок гарбуза звільняємо від товстої шкірки і нарізаємо тонкими скибочками. Картопля і гарбуз перемішуємо, солимо і злегка посипаємо чорним меленим перцем.
Форму для запікання добре змащуємо вершковим маслом. Потім викладаємо овочі для запікання і заливаємо їх склянкою вершків.
Щоб запечена картопля з гарбузом рівномірно пропеклися, потрібно форму з овочами закрити фольгою, як на фото.
Тепер, блюдо виставляємо в духовку і запікаємо при 200 ° С до готовності. Зазвичай овочі готові через 40-50 хвилин. Відразу форму з запіканкою не вистачало з духовки, а зніміть фольгу і потримайте хвилин п'ять, щоб верхній шар трохи підрум'яниться. Тепер, посипте блюдо петрушкою або іншою зеленню і кличте всіх ласувати!
Запечена картопля з гарбузом неймовірно смачне і ароматне блюдо. Шматочки гарбуза і картоплі просочуються вершками і стають м'якими і ніжними. Якщо ваша дитина не любить гарбуз, то в поєднанні з картоплею і вершками, цей овоч припаде йому до смаку. Готуйте, пробуйте і насолоджуйтеся надзвичайно смачною овочевий запіканкою з гарбуза і картоплі.