Рулет зі стегна індички фарширований грибами, цибулею, морквою і запечений в духовці
Пропоную кулінаркою приготувати апетитне, соковите і ніжне блюдо - рулет з стегна індички запечене в духовці і фарширований маринованими грибочками, цибулею та морквою. Запасайтеся продуктами і дотримуйтесь моєму детальному рецептом з покроково зробленими фото, а я бажаю вам успіху в приготуванні цього смачного святкового блюда.
Складові:
- Стегно індички - 2 шт. вагою, приблизно, 1,5 кг;
- Гриби мариновані - 200 гр;
- Майонез - 20 гр;
- Рослинна олія - 50 мл;
- Морква - 1 шт .;
- Цибулина - 1 шт .;
- Сіль - 1 ч.л..
Перед тим як почати готувати я хочу дати невеликі рекомендації з вибору продуктів.
Індичину намагайтеся вибирати бройлерну, таке м'ясо ніжніше, менш жилаве і не вимагає тривалого приготування.
Гриби в своєму рецепті я використовувала шампіньйони, але Ви сміливо можете вибирати будь-які мариновані грибочки на свій смак.
Майонез краще брати не дуже жирний.
Як приготувати рулет з індички в духовці
І так, перше що потрібно зробити це підготувати начинку для індичого стегна.
Морквину і цибулю почистимо і подрібни як для засмажкою, тобто морква трьом на крупній тертці, а цибулю шаткуємо дрібним кубиком.
Потім, на рослинному маслі в сковороді пасеруємо овочі на слабкому вогні.
Нарізаємо печериці тонкими смужками.
Відправляємо гриби до морквині і цибульки в сковороду, перемішуємо, знімаємо сковороду з вогню і нехай начинка остигає.
А тим часом займемося підготовкою індичого м'яса. Стегенця спочатку моєму під прохолодною водою.
Потім, нам потрібно акуратно видалити з стегна велику кістку. Для цього, надрезаем індиче стегно в районі кістки і потроху розрізаючи м'ясо, відокремлюємо від нього кісточку.
На цьому фото кістка майже відділена від м'яса і вже просто перерізуємо сухожилля і виймаємо кісточку.
Разом з великою кісточкою з індичого стегна намагайтеся вийняти все сухожилля (див. На фото).
Розгортаємо стегно як книгу і трохи відбиваємо м'ясо молоточком.
Далі, кладемо стегно шкіркою вниз, солимо м'ясо і укладаємо начинку ближче до краю м'яса, як показано на фото .
Індиче стегно звертаємо рулетом.
Далі фаршироване стегно індички кладемо на лист фольги і зверху змащуємо майонезом.
Щільно обертаємо сирої рулет з стегна індички фольгою, укладаємо на деко і ставимо в розігріту духовку.
Запікати м'ясо ми будемо на середньому вогні протягом півтори години. Щоб уникнути підгоряння страви в деко краще налити 200-300 мл води.
Перше індиче стегно я розрізала ще гарячим, як тільки дістала з духовки зняла фольгу.
Ви навіть не можете собі уявити, який приголомшливий аромат стояв у вітальні, коли я подала гостям запечене стегно індички фаршироване грибами, цибулею і морквою.
Індичих ніжка з овочами вийшла апетитна, соковита, ніжна і неймовірно смачна.
Другий запечений рулет з стегна індички я спеціально не виймати з фольги до повного охолодження і потім на добу поклала в холодильник.
Подивіться, холодну фаршировану індичку мені вдалося нарізати тоненькими скибочками, які я подала гостям з маринованими помідори і хлібом.
Хочу сказати, що в охолодженому вигляді запечене індиче стегно фаршироване грибами теж дуже смачне. Буду рада, якщо мій рецепт припаде до душі Вашим домочадцям.