Наш рецепт » Закуски » Гарячі закуски » Ніжне і соковите м'ясо в духовці з помідором і сиром

Ніжне і соковите м'ясо в духовці з помідором і сиром

З невеликого шматочка м'яса, декількох стиглих томатів і шматочка твердого сиру можна приготувати дуже смачне і ситне запечене в духовці блюдо. Милі кулінаркі спеціально для вас в своєму рецепті я докладно описала кожен етап його приготування і для наочності рецепт проілюстрований покроково зробленими фото. М'ясо в духовці з помідором і сиром виходить дуже смачне, ніжне і соковите.

Нам знадобиться:

Ніжне і соковите м'ясо в духовці з помідором і сиром

  • м'ясо - 600 гр;
  • томати - 300 гр;
  • майонез - 30 гр;
  • твердий сир - 180 гр;
  • сіль - 1.ч.л .;
  • пісне масло - 100 гр;
  • перець чорний мелений-1 ч.л.

Для приготування цієї страви м'ясо я, звичайно, беру або не жирну свинину (зачищений від жиру биток), або ніжну телятину (задня частина).

Твердий сир краще підібрати той, який краще плавиться.

Як запекти м'ясо в духовці з помідорами і сиром

 І так, для початку, м'ясо нам потрібно акуратно нарізати як для відбивних або стейків.

Ніжне і соковите м'ясо в духовці з помідором і сиром

Шматки м'яса солимо, перчимо. Гарненько розігріваємо сковорідку з рослинним маслом і на дуже великому вогні м'ясо обсмажуємо, буквально, по дві-три хвилини.

Ніжне і соковите м'ясо в духовці з помідором і сиром

Помідори миємо й нарізаємо тонкими кружечками. Намагайтеся сильно не натискати на томати ножем, щоб з них не витікав сік.

Ніжне і соковите м'ясо в духовці з помідором і сиром

Сир нам потрібно нашаткувати пластинками. За розміром кожен шматочок сиру повинен повністю накривати шматок м'яса.

Ніжне і соковите м'ясо в духовці з помідором і сиром

Укладаємо обсмажені шматочки м'яса на на деко застелений фольгою. За допомогою кулінарної кисті покриваємо їх тонким шаром майонезу.

Ніжне і соковите м'ясо в духовці з помідором і сиром

Далі кладемо на кожен шматочок м'яса по одному кружечку томата.

Ніжне і соковите м'ясо в духовці з помідором і сиром

Зверху накриваємо м'ясо шматком сиру. Підготовлене м'ясо в духовці з помідором і сиром будемо запікати на маленькому вогні протягом півгодини.

Ніжне і соковите м'ясо в духовці з помідором і сиром

Ось так виглядало запечене м'ясо, як тільки я його дістала з духовки. У процесі запікання томати пустили сік, який перемішався з м'ясним соком. Зазвичай таку рідину з дека я не виливаю, а використовую в якості підливи до м'яса.

Ніжне і соковите м'ясо в духовці з помідором і сиром

Щоб всі побачили що м'ясо запечене з томатами і сиром добре приготувалося, але не втратило соковитість, я сфотографувала наше блюдо в розрізі.

Ніжне і соковите м'ясо в духовці з помідором і сиром

М'ясо з помідором і сиром, приготоване в духовці, смачне не тільки в гарячому вигляді, але і на наступний день після приготування.

Ніжне і соковите м'ясо в духовці з помідором і сиром

З нього можна зробити своїм домочадцям бутерброди або загорнути м'ясо в лаваш, додати трохи нарізаної капусти і огірочків і подати у вигляді домашньої шаурми.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору