Шотландський м'ясний рулет з яйцем в грибному соусі в духовці
Сьогодні буду готувати дуже смачний запечений м'ясний рулет з фаршу з начинкою. Відразу хочу сказати, що це не буде один великий рулет. Кожне яйце матиме свою м'ясну оболонку. Таке блюдо чудово підходить для святкового столу і як гарячу закуску можна подавати порційно. Я знайшла цей рецепт під назвою «Шотландський м'ясний рулет з яйцем в грибному соусі». Не знаю, є рецепт дійсно шотландським, але мені він дуже сподобався. Запечені в духовці рулети з фаршу виходять соковиті і відмінно тримають форму. Незвичайно смачний грибний соус надає неповторний смак і пікантність всьому блюду в цілому. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе і вам швидко приготувати такий делікатес своїм рідним і гостям.
Для рулетів нам знадобиться:
- 4 великих варених яєць (калібр Д-0);
- 400 грам курячого філе;
- 600 грам свинячої вирізки;
- 2 цибулини шалот;
- 1 куряче яйце калібру С-0 або Д-0;
- 4-5 грам великої морської солі;
- ½ ч. Ложки сухого чебрецю;
- ½ ч. Ложки сухого майорану;
- 2 грами меленого чорного перцю.
Для грибного соусу:
- 3 штуки ріпчастої цибулі;
- 2 моркви середнього розміру;
- 250 грам грибного асорті (білі гриби; опеньки; підосичники);
- 2-3 гілочки петрушки;
- 2 штуки помідор;
- 230 мл овочевого бульйону;
- 1230 мл 20% вершків;
- 1 ч. Ложка суміші солі і перцю;
- 90 грам сиру Пармезан;
- 2-3 гілочки свіжого кропу.
зміст
- 1 Як готувати м'ясний рулет з яйцем всередині в духовці
- 1.1 М'ясний фарш для рулетів
- 1.2 Грибний соус
- 1.3 Як зробити м'ясні рулети з начинкою з варених яєць
Як готувати м'ясний рулет з яйцем всередині в духовці
М'ясний фарш для рулетів
Приготування починаємо з того, що пропускаємо спільно м'ясо свинячої вирізки і курячого філе через м'ясорубку з сіточкою середнього розміру. Цибулини шалот дрібно шаткуємо, потім пасеруємо їх в рослинному маслі до появи золотого відтінку, додаємо до фаршу. Так само всипаємо все сухі спеції і сире яйце, перемішуємо весь фарш до повного з'єднання всіх інгредієнтів.
грибний соус
Відварене грибне асорті пропускаємо через м'ясорубку з дрібною сіточкою. На сковороді пасеруємо півкільця цибулі і терту моркву. Коли вони вже майже готові, додаємо до них подрібнені гриби і продовжуємо смажити близько 7 хвилин на середньому вогні.
Томати натираємо на тертці так, щоб в руках залишилася одна шкурка, а м'якоть була протерта. Додаємо томатну масу до грибів і всипаємо спеції. Після цього, вливаємо бульйон з вершками, додаємо рубану петрушку і, як тільки соус закипів, вимикаємо вогонь.
Переносимо грибний соус в глибоку жароміцних форму.
Як зробити м'ясні рулети з начинкою з варених яєць
Фарш ділимо на 8 частин. Відварені яйця розрізаємо на дві половинки. Кожну половинку яйця поміщаємо в всередину однієї частини фаршу, загортаємо, надаємо рулетики рівну текстуру і кладемо його в соус. Точно таку ж маніпуляцію проробляємо з рештою 7 рулетами.
Натертим на крупній тертці пармезаном посипаємо все рулети, покриваємо форму фольгою і встановлюємо її в духовку з температурою 190 ° С на 45 хвилин.
Потім прибираємо фольгу і витримуємо нашу оригінальну м'ясну закуску ще 12 хвилин в духовці.
Готові шотландські рулети з фаршу посипаємо свіжим кропом.
Ось такий апетитний і дуже ароматний запечений в духовці в грибному соусі м'ясний рулет з яйцем всередині вийшов в розрізі.