Запечені курячі стегна терияки з овочами і грибами
Смачно запечені курячі стегна терияки (зустрічається і теріякі) - це блюдо, яке дуже просте в приготуванні, ароматне і дуже багате на смакові відтінки. Така м'ясна закуска дуже апетитна в подачі, а перець і гриби не тільки доповнюють смак м'яса, але і роблять блюдо на вигляд набагато яскравіше і смачніше. Спробуйте приготувати курку в соусі теріякі в духовці на вечерю і ваші домочадці, точно, будуть в захваті! А покроково оформлений рецепт з фото допоможе створити ароматні, запечені в духовці стегенця легко, просто і дуже швидко!
Складові:
- болгарський перець - 1 шт .;
- гриби - 100 гр;
- курячі стегна - 4 шт .;
- лимонний сік - 2 ст.л .;
- масло рослинне - 2 ст.л .;
- спеції - 1 ст.л .;
- японський соус теріякі - 2 ст.л .;
- цедра лимона - 5 гр.
Як приготувати курячі стегна терияки з овочами і грибами
Починаємо приготування з підготовчих робіт. Для того, щоб м'ясо набуло красиву скориночку, стегна потрібно вимити і насухо витерти. З останнім, легко впораються паперові рушники. Наступним етапом стане маринування м'яса в спеціях. Найкраще вибирати для цієї страви насичені приправи. Я використовую апельсинову для барбекю. Натерті спеціями стегна залишити на півгодини.
Додати сіль, соус теріякі і масло.
Всипати лимонну цедру, акуратно знявши її з допомогою спец-ножа або терки. Пам'ятайте, що не потрібно торкатися білу частину лимонної шкірки.
Додати до м'яса рубані грибочки, перець або інші овочі. Можна орієнтуватися на свій смак. Перемішати і залишити ще на півгодини.
Помістити замариноване м'ясо в форму, акуратно розклавши овочі навколо стегон. Надіслати заповнену форму в духовку до повного приготування, виставивши температуру на 180. Про готовність м'яса буде свідчити красива золотава скоринка і білий колір розрізу на м'ясних волокнах. У мене процес запікання зайняв близько 45 хвилин.
Дати м'ясу трохи постояти після духовки, близько п'яти хвилин, після чого сміливо можна подавати на стіл.
Курячі стегна терияки відмінно поєднуються з гарніром з картоплі, іншими овочевими гарнірами і салатами. Традиційний японський гарнір, звичайно ж, рис.
Смачного!
Ароматні шматочки курки в соусі теріякі стануть родзинкою будь-якого застілля. Урізноманітнює святкові м'ясні закуски і внесе Азійського нотку в ваше повсякденне меню. Блюдо неймовірно ситне, ароматне і смачне. У палітрі кисло-солодких смаків гармонійно поєднуються кислинка лимона, аромат спецій, солодкість соусу теріякі і пряний шлейф лимонної цедри. Подавши таке блюдо до свята, ви точно не будете розчаровані!
Дуже захотілося приготувати курку терияки, але немає вдома потрібного соусу? Запропонований нижче відео-рецепт допоможе вам зробити соус теріякі в домашніх умовах швидко, легко і просто.
Приємного апетиту і смачних страв всім!