Наш рецепт » Страви з риби » Морський язик у клярі

Морський язик у клярі

Морський язик - вишукана і ніжна риба, яка стане справжньою окрасою вашого столу. Особливо апетитний і привабливий вигляд ця риба має в хрусткому клярі. Поєднання ніжного філе і хрусткої золотистої скоринки створює неповторний смак, який оцінять навіть найдосвідченіші гурмани.

Приготування морського язика в клярі - це чудовий спосіб урізноманітнити ваше рибне меню. Цей метод приготування не тільки зберігає всі корисні властивості риби, а й надає страві особливої текстури та смаку. Кляр захищає ніжне філе від пересушування, зберігаючи його соковитість і м'якість.

Смажений морський язик у клярі

У цьому рецепті ми пропонуємо вам рецепт найніжнішого морського язика в повітряному клярі - страву, яка не залишить байдужим нікого з ваших домочадців.

Інгредієнти

  • Морський язик: 500 г
  • Яйця: 2 шт.
  • Сметана: 2 ст. л. л.
  • Борошно: 3 ст. л.
  • Сіль: за смаком
  • Перець: за смаком

Інструкція приготування

  1. Як приготувати смачний морський язик у клярі? Наріжте філе морського язика на порційні шматочки, приправте сіллю і перцем.

    Морський язик у клярі
  2. В окремій мисці збийте яйця зі сметаною та дрібкою солі. Поступово додавайте борошно, ретельно перемішуючи до утворення однорідного кляру.

    Морський язик у клярі
  3. Занурте кожен шматочок риби в отриманий кляр, забезпечуючи рівномірне покриття.

    Морський язик у клярі
  4. Розігрійте сковороду з рослинною олією та обсмажуйте рибу по 3-4 хвилини з кожного боку до утворення золотистої скоринки.

    Морський язик у клярі
  5. Подавайте морський язик у клярі гарячим, прикрасивши свіжою зеленню і часточками лимона. Цей простий у приготуванні, але вишуканий на смак рецепт стане справжньою окрасою вашого столу і подарує незабутні смакові відчуття всій родині.

    Морський язик у клярі

Рецепт приготування морського язика в клярі на молоці

Шукаєте швидкий і смачний спосіб приготувати рибу? Спробуйте цей рецепт морського язика в клярі. Ніжне філе в хрусткій оболонці стане чудовим варіантом для сімейного обіду або вечері. Давайте приготуємо цю апетитну страву разом!

Інгредієнти:

  • Морський язик - 700-800 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Майонез - 2 ст. л.
  • Молоко - 3 ст. л.
  • Борошно - потрібна вам кількість
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Приготування:

  1. Розморожуємо морський язик, промиваємо і нарізаємо на акуратні порційні шматочки. Для приготування кляру збиваємо виделкою яйця з молоком, майонезом і борошном до стану густої сметаноподібної консистенції. Підсолюємо та перчимо за смаком. Кожен шматочок риби вмочуємо в отриманий кляр, повністю покриваючи з усіх боків.
    Морський язик у клярі
  2. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинної олії та обсмажуємо морський язик у клярі по 3-4 хвилини з кожного боку, до золотистої хрусткої скоринки.
    Морський язик у клярі
  3. Викладаємо готові шматочки риби на тарілку і подаємо до столу. Смачного!
    Морський язик у клярі

Кляр із майонезом для морського язика

Хрустка скоринка і соковита риба всередині - що може бути апетитніше? Пропоную вам простий спосіб приготувати ідеальний кляр для риби на основі майонезу. Цей рецепт не вимагає особливих кулінарних навичок і підійде навіть кулінарам-початківцям.

Інгредієнти:

  • Майонез - 100 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Борошно - 3 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний перець - за смаком

Приготування:

  1. Розбиваємо яйце в глибоку миску і ретельно збиваємо виделкою або віночком, повністю з'єднуючи білок із жовтком. Додаємо густий майонез і продовжуємо швидке перемішування до однорідної консистенції. Оскільки майонез уже містить спеції, оцет або лимонний сік, регулюйте кількість солі та перцю за смаком.
    Морський язик у клярі
  2. Поступово всипаємо пшеничне борошно, замішуючи липке тісто-кляр, схоже на суміш для оладок або панкейків. Консистенція має бути як у густої сметани.
    Морський язик у клярі
  3. Вмочуємо рибні шматочки в кляр, обвалюючи з усіх боків, і відправляємо на розігріту сковорідку з рослинною олією. Смажимо до золотистої скоринки з двох боків, прибираючи зайвий жир паперовими серветками. Готова риба в хрусткому клярі смачна як у гарячому, так і в охолодженому вигляді. Смачного!
    Морський язик у клярі

Поради та рекомендації:

  • Перед приготуванням замаринуйте філе на 15-20 хвилин у суміші лимонного соку, білого вина і трав для посилення смаку. Не маринуйте занадто довго, щоб риба не почала «готуватися» в кислоті.
  • Дістаньте рибу з холодильника за 15-20 хвилин до приготування, щоб вона досягла кімнатної температури. Це забезпечить більш рівномірне приготування та краще зчеплення кляру.
  • Використовуйте газовану воду або пиво замість звичайної води для більш повітряного кляру.
  • Обваляйте рибу спочатку в борошні, потім занурте в кляр - це забезпечить краще прилипання. Дайте надлишку кляру стекти, перш ніж класти рибу в олію.
  • Додайте в кляр тертий пармезан або подрібнені горіхи для цікавої текстури.
  • Експериментуйте з різними видами борошна: рисовим, кукурудзяним, гречаним для унікального смаку та текстури.
  • Прикрасьте страву свіжою зеленню, мікрозеленню або їстівними квітами для ефектної подачі.
  • Використовуйте аерофритюрницю для менш жирної версії страви.
  • Замініть частину борошна на протеїновий порошок для більш збалансованого складу.
  • Приготуйте домашній соус тартар або айолі для подачі.
  • Додайте в кляр насіння кунжуту або маку для цікавої текстури та зовнішнього вигляду.
  • Зберігайте остиглу рибу в паперовому пакеті в холодильнику для збереження

Рекомендуем

Морський окунь в духовці, з лимоном, травами і в сметані
Морський окунь в духовці, з лимоном, травами і в сметані
Морський окунь запечений з ароматними травами в сметані є дуже легким у приготуванні, смачним і простим рибним блюдом. Морський окунь в духовці виходить дуже ніжним, не містить багато калорій і
Смачний смажений хек в клярі
Смачний смажений хек в клярі
Я дуже люблю рибу, але от наявність в ній великої кількості кісток не особливо радує. Особливо складно обробити рибу для малюків, коли не повинно бути жодної кісточки.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору