Грибне різотто з печерицями на сковороді
Я дуже люблю італійську кухню, яка славиться не тільки піцою та пастою, а й моїм улюбленим блюдом - різотто. Ця страва з рису, в поєднанні з грибами або морепродуктами, просто не може залишити нікого байдужим. Мій рецепт різотто з печерицями відрізняється від класичного рецепту, адже я готую його за своїми індивідуальними смаковими уподобаннями. Але воно виходить неймовірно смачним, ароматним і ситним. Готуйте з любов'ю, використовуючи мій крок за кроком оформлений рецепт з фото.
Отже, нам потрібні:
- печериці - 250 грам;
- рис круглозерний - 150 грам;
- вино біле - 50 грам;
- вода (окріп) - 250-300 міліграм;
- сіль - 1 ч. Ложка;
- масло рослинне (без запаху) - 1 ст. ложка;
- спеції (коріандр, перчик, прованські трави) - за смаком.
Як приготувати різотто з печерицями на сковороді
Перше, що потрібно зробити, це гриби вимити під проточною водою. Нарізати тонкими пластинами або будь-якими іншими невеликими шматочками. Викласти печериці на розігріту сковороду з рафінованим рослинним маслом. Трохи обсмажити. Додати коріандр, сіль, прованські трави і перчик до смаку.
Печериці виділять рідину, в якій їх потрібно згасити на слабкому вогні. Коли грибочки придбають золотистий відтінок, додати круглозерний рис.
Перемішати рис і печериці. обсмажити.
Додати вино і окріп. Готувати різотто під закритою кришкою на слабкому вогні, близько двадцяти хвилин.
За цей час рис збільшиться в об'ємі, просочиться ароматом спецій, вина і грибів.
Готове різотто з грибами має трохи настоятися. Подавати його в теплому вигляді на порційних тарілочках.
Поєднання ароматного рису і печериць подарує незабутнє смакове насолоду. Я подаю грибне різотто з печерицями до вечері, з келихом білого вина, яке відмінно доповнює блюдо і дарує розслаблення, після робочого дня.
Обов'язково беріть на замітку, балуйте себе і рідних смачними і простими стравами.
Приємного вам апетиту!