Смачні смажені печериці на сковороді
Грибний сезон давно позаду, але, на радість любителям грибів, печериці можна купити цілий рік. Я дуже люблю готувати ці білі ароматні гриби, які дуже прості в приготуванні. Ще одним важливим плюсом печериць є їх низька калорійність, всього 27 калорій в 100 грамах. Так що тим, хто стежить за своєю вагою сміливо можна включати в свій раціон цей чудовий гриб. Печериці містять багато мінеральних речовин і вітамінів: PP, B, E, D, а також: залізо, фосфор, калій і цинк. За кількістю фосфору, печериці не поступаються морепродуктів. Тому, я часто готую смачні смажені печериці для своєї сім'ї. Ділюся покроково оформленим рецептом з фото, які докладно ілюструють весь процес.
Отже, нам потрібні:
- печериці - 250-300 грам;
- коріандр мелений - за смаком;
- масло рослинне - 1 ст. ложка;
- сіль - 1 ч. Ложка;
- перець чорний мелений - за смаком.
Як приготувати смажені печериці на сковороді
При виборі грибів стежте щоб вони були свіжими, світлими і ароматними. І так. гриби слід вимити і нарізати.
Сковороду розігріти, налити рослинне масло без запаху. Я не люблю, коли аромат печериць перебиває запах соняшникової олії.
Висипати грибочки на сковороду, обсмажити.
Посипати печериці коріандром, сіллю і перчиком.
Гриби почнуть виділяти сік, в якому потім їх потрібно згасити на слабкому вогні.
Коли рідина випарується, обсмажити печериці до приємною золотистого. Час приготування печериць на сковороді займає менше 15 хвилин.
Готові грибочки викласти в красиву тарілочку, піалу або салатницю і подавати до столу.
Чудові печериці мають яскравий аромат, приємний смак і відмінно доповнять будь-який гарнір. Я люблю подавати смажені гриби з картопляним пюре.
Приготовлені за моїм рецептом смажені печериці можуть стати відмінною начинкою для пирогів, шаурми та іншої випічки. Беріть на замітку і готуйте з любов'ю!