Пишні пиріжки з абрикосами з сирного тесту смажені на сковороді
У літню пору, коли таке достатку ягід і фруктів, я, звичайно, для своїх домочадців готую смачні і ситні пиріжки з фруктовою начинкою. У попередньому рецепті я розповіла, як замісити сирне тісто на соді для смажених пиріжків і пончиків. Сьогодні я хочу розповісти, як приготувати пиріжки з абрикосами з сирного тесту. Смажені на сковороді пиріжки виходять надзвичайно смачні, пишні і апетитні. Дотримуйтесь моєму докладного, покроково оформленим рецептом з фото, і процес приготування пиріжків буде для вас зрозумілим і простим.
продукти:
- абрикоси - 500 гр;
- рослинне масло - скільки буде потрібно для смаження;
- цукор - 100 гр;
- сирне тісто для пиріжків.
Для пиріжків абрикоси краще вибрати стиглі, але тверденькі, що не перестиглі. Такі абрикоси при нарізці не виділятимуться занадто багато соку і пірожочкі нам буде легко і зручно ліпити.
Перед ліпленням пиріжків раджу покласти тісто на півгодини в морозильну камеру, тоді воно не буде липнути до рук.
Як приготувати пиріжки з абрикосами з сирного тесту
І так, для початку нам потрібно абрикоси вимити під проточною водою, під час миття намагайтеся не пошкодити ніжні плоди. Потім, нарізаємо м'якоть невеликими шматочками.
Абрикоси підготовлені, тісто охолодити в морозилці, і ми можемо починати ліпити пиріжки.
Відщипуємо від великого шматка тесту шматочки за розміром як невелике яблуко. Якщо хочете, щоб пірожочкі були чітко однакового розміру, на початковому етапі кожен шматочок тесту з якого ми будемо формувати пиріжок можна зважити на терезах.
З шматочків тіста руками формуємо кульки і складаємо їх на стіл підсипати борошном.
Потім, просто расплюсківаем кульки руками і розгортаємо качалкою до товщини тесту не більше півсантиметра.
На серединку кожної заготовки для пиріжка потрібно насипати чайну ложку цукру і покласти 3-4 нарізаних абрикосових часточки.
Пиріжок спочатку залепліваются по типу вареника, а потім підгинаємо шов всередину.
Складаємо пиріжки швом вниз на обробні дошки підсипані борошном.
У сковорідку наливаємо рослинне масло так, щоб воно покривало пиріжки до половини. Це виходить, приблизно, 200 гр масла на глибоку сковороду. Розігріваємо сковороду і викладаємо в неї пиріжки з абрикосами на відстані, десь, півсантиметра одна від одної.
Смажимо пиріжки спочатку з одного боку до рум'яної скоринки, а потім акуратно перевертаємо їх лопаткою і смажимо з іншого боку.
Готові смажені пиріжки зі сковороди знімаємо і викладаємо спочатку на паперові серветки, щоб прибрати ввібрав при смаженні зайве рослинне масло.
Наші пиріжки з абрикосами з сирного тесту смажені на сковороді, як я і обіцяла, вийшли пишні, повітряні і дуже смачні.
Тісто дуже смачне і повністю пропікається, а начинка соковита, але не вивалюється з пиріжка. Милі кулінаркі, сподіваюся, що ви візьмете на озброєння мій простий рецепт і будете часто радувати своїх домочадців смаженими на сковороді рум'яними і апетитними пиріжками з сирного тесту з різними начинками.
Може бути вам стане в нагоді цей швидкий відео-рецепт пиріжків з сирного тесту з абрикосами.