Наш рецепт » Тісто для » Бездріжджове тісто на кефірі з содою для смажених пиріжків з начинкою

Бездріжджове тісто на кефірі з содою для смажених пиріжків з начинкою

Багато з нас часто згадую бабусині рум'яні пиріжки. А адже бездріжджове кефіру тесту для пиріжків, які часто пекли наші бабусі, дуже просте і замісити його не представляє складності.

Продукти для нього завжди знайдуться в будинку. Завалявся і забутий пакет кефіру в надрах холодильника завжди знайдеться. Додамо ще трохи інгредієнтів - і швидке тісто на кефірі для смачних смажених на сковороді пиріжків у нас на столі. Мої покроково викладені фото полегшать вам завдання в освоєнні цього рецепта.

Викладаємо на стіл продукти:

  • кефір 2,5% - 1 стакан;
  • борошно - 400 гр;
  • жовток одного яйця;
  • сметана 20% - 2 стол.ложки;
  • цукор - 1 стол.ложка;
  • соняшникова олія - ​​2 стол.ложки;
  • сода - 0,5 чайн. ложки;
  • сіль - 1 чайн. ложка.

Як приготувати тісто на кефірі з содою для пиріжків

Відразу поділюся головною хитрістю цього бездріжджового тіста - беріть кефір з фінішним терміном придатності та з максимальною жирністю. На такому кефірі тісто максимально швидко підніметься і без дріжджів, і буде дуже легким пишним як пух. Отже, з кефіром ми визначилися. Наливаємо його в каструльку, додаємо сметану і трохи розігріваємо (не більше 40ºС).

Бездріжджове тісто на кефірі з содою для смажених пиріжків з начинкою

Суміш перемішуємо, солимо і підсипає цукор. Тепер, збиваємо виделкою злегка жовток яйця і відправляємо його в майбутнє тісто.

Бездріжджове тісто на кефірі з содою для смажених пиріжків з начинкою

Тепер, вливаємо в отриману суміш соняшникова олія, не забуваючи як слід перемішувати.

Бездріжджове тісто на кефірі з содою для смажених пиріжків з начинкою

Далі, переливаємо нашу рідку суміш в ємність для приготування тіста і додаємо половину борошна повинна бути за рецептом (а це 200 гр). Борошно не забудьте просіяти для легкості. Розмішуємо її з рідкої складової.

Бездріжджове тісто на кефірі з содою для смажених пиріжків з начинкою

Тепер, тісто на кефірі для пиріжків присипаємо содою і відразу, не перемішуючи, прямо на соду додаємо другу порцію просіяного борошна. І тільки тепер, візьмемося вимішувати тісто. Таким чином, содовий присмак зведеться нанівець, а пиріжки при смаженні будуть м'якими і пишними.

Бездріжджове тісто на кефірі з содою для смажених пиріжків з начинкою

Змащуємо руки злегка рослинним маслом і беремося вимішувати бездріжджове тісто в мисці. Потім, домішуємо його вже безпосередньо на столі. Сформований шар-колобок накриваємо і даємо постояти хвилин 15.

Бездріжджове тісто на кефірі з содою для смажених пиріжків з начинкою

Тепер наше бездріжджове тісто на кефірі з содою готове для приготування смачних, м'яких і пишних пиріжків.

Бездріжджове тісто на кефірі з содою для смажених пиріжків з начинкою

Таке тісто на кефірі без дріжджів, легкої і ніжне як пух, годиться як для звичайних пиріжків з капустою, картоплею, морквою, так і для солодких: з повидлом, вишнею, смородиною або інший улюбленої вашої начинкою. Спробуйте здивувати своїх рідних пиріжками з далекого дитинства. Я їх називаю бабусиними пиріжками. Приємного вам апетиту!

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Бездріжджове прісне тісто здобне і просте - приготування прісного тіста
Бездріжджове прісне тісто здобне і просте - приготування прісного тіста
Найпростіше і найдавніше тісто - прісне. Рецепт його дуже простий: борошно, вода і сіль. Причому, борошно може бути не тільки пшеничного, а й житнього, кукурудзяного, рисового і т.п. - в залежності

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору