Прісні коржі з цільнозерновий борошна з зеленню на сковороді
Замісити тісто для прісні коржі без дріжджів з цільнозерновий борошна, додамо зелень, пожарим в невеликій кількості масла - і смачні і корисні коржі у нас на столе.Очень швидко і просто. Слідкуйте за покроково зробленими фото - і ви самостійно швидко зможете приготувати такі коржі без особливих затій. Їх можна використовувати замість хліба з бульйоном і овочевими салатами. А також, влаштувати собі корисний перекус на прісні коржі з соком, кавою, чаєм. Та й до шашличку вони в самий раз.
Так що викладаємо на стіл:
- борошно пшеничне цільнозернових - 150-170 гр;
- окріп - 100 мл;
- соняшникова олія - 1 стол ложка;
- сіль - 0,5 чайн. ложки;
- зелена цибуля - 3-5 стеблинок;
- петрушка - невеликий пучок.
Як приготувати прісні коржі на сковороді
Зробити тісто для прісні коржі простіше простого. Для цього, спочатку просійте борошно, додайте сіль і масло.
Тепер, вливайте окріп тонкою цівкою і замішайте бездріжджове прісне тісто. Покладіть його в целофановий пакет і залиште на столі полежати 30 хвилин.
А поки наше прісне заварне тісто відпочиває, займемося зеленню. Моєму й обсушуємо зелена цибуля і петрушку і подрібнюємо зелень ножем.
Розкачуємо пласт тіста товщиною в 2-3 мм. Розкладаємо зелень і трохи вдавлюємо її качалкою в тісто.
Скручуємо його разом з начинкою в рулет і нарізаємо на однакові шматочки шириною 3 см.
Відкриті боку маленьких рулетиков з'єднуємо і скочується з них кульки. Будемо розгортати їх в невеликі коржі. Ось так у мене вийшло.
Коржі з цільнозерновий борошна з зеленню на сковороді обсмажуємо з двох сторін в невеликій кількості масла. Деякі підсмажують прісні коржі на сухій сковороді без жиру. Вибирайте самі який варіант вам більше до смаку.
Ось так швидко і просто можна приготувати прісні коржі з зеленою начинкою.
Думаю, що у вас теж все вийде і цей рецепт буде використаний не раз в вашому кулінарному творчості. Смачного!