Домашній пшеничний хліб в духовці
Звичайно, хліб є головним продуктом на будь-якому столі. Складно уявити будь-який ситний обід без скибочок ароматного хрусткого хліба. У родині, де я виросла, перевагу завжди віддавали магазинним батон. І перший час з чоловіком ми, також, купували тільки цей продукт. Але три роки тому я вперше спробувала спекти пшеничний хліб в духовці самостійно. Він не йшов ні в яке порівняння з магазинним. Я багато експериментувала і ось знайшла для себе найкращий рецепт домашнього хліба. Тепер чоловік відмовляється їсти покупної. Перевірений і покроково оформлений рецепт з фото ви зможете використовувати для того, що б і собі приготувати домашній хліб з пшеничного борошна.
Складові:
- 700 гр пшеничної муки;
- 10-15 гр живих дріжджів;
- 1,5 столової ложки цукру;
- 1,5 чайної ложки солі;
- 40-50 гр вершкового масла або маргарину;
- 1 яйце;
- 1 стакан води.
Як спекти домашній пшеничний хліб в духовці
Налийте в емальовану миску воду. Поставте на вогонь і нагрійте до кімнатної температури. Для дріжджів важливо, щоб вода була теплою, а не гарячою. Покладіть в воду дріжджі, цукор і сіль. Залиште на 10 хвилин.
Розмішайте і додайте яйце. Його класти в домашній пшеничний хліб не обов'язково, але з ним результат мені подобається більше.
Також розмішайте і додайте склянку борошна. Обов'язково борошно просівають. Ще раз вимішайте і додайте розм'якшений маргарин.
Потім, поступово всипати все борошно і помішуйте. Повинен вийти ось такий колобок, який не липне до рук.
Миску з отриманим тестом слід поставити в тепле місце. У мене вдома такого місця немає, тому я просто нагріваю воду, наливаю її в тарілку і ставлю зверху миску з тестом. Через годину хліб ось так підніметься.
Сипем на стіл борошно і зверху кладемо наше підійшло тісто. Гарненько його мнем і формуємо батон. Зверху домашній хліб з пшеничного борошна я прикрасила ось такий кіскою. Ви можете також прикрасити, а можете залишити без декору.
На деко кладемо пергамент і зверху кладемо наш хлібець. Також відправляємо в тепле місце на годину. Ось як за цей час батон підросте.
Духовку слід нагріти до 220 градусів і поставити в неї хліб. Піч потрібно до тих пір, поки він добре не підрум'яниться. У мене це зайняло годину з невеликим.
Коли пшеничний хліб в духовці стане досить коричневим, виймаємо з духовки. Накриваємо рушником і даємо охолонути. Через 2-3 години домашній батон можна подавати на стіл.
Ось так просто готується смачний хліб в домашніх умовах. Звичайно, не завжди є можливість виділити 2-3 години на його приготування. Але спробувавши один раз цей рецепт, ви точно закохаєтесь в ароматний, білий і неймовірно смачний домашній пшеничний хліб. Він чудово підходить в якості доповнення до будь-яких страв.