Наш рецепт » Випічка » Леопардовий хліб - домашній білий хліб з хрусткою скоринкою

Леопардовий хліб - домашній білий хліб з хрусткою скоринкою

Пропоную разом зі мною спекти домашній американський білий хліб з леопардовим візерунком. Через характерний плям випічку так і називають - леопардовий хліб. Рідше можна зустріти другу назву - жирафових. Ось такий смачний і дуже красивий домашній білий хліб, з солонуватою і хрусткою скоринкою, яка так схожа на плями леопарда я приготувала сьогодні і хочу поділитися (розповісти і показати) всі кроки його приготування на своїй кухні.

Нам доведеться замісити два види тесту, для яких нам знадобляться різні продукти.

Основне тісто :

  • 480-500 грам борошна (вищий сорт);
  • 1,5 ч. Ложки дрібної морської солі;
  • 185 мл. молока 4% (температура 38 ° С);
  • 115 мл води (температура 38 ° С);
  • 7 грам гранульованих дріжджів (швидкодіючі);
  • 40 грам білого цукрового піску;
  • 30 грам 82% вершкового масла.

Леопардова глазур:

  • 3,5 грама гранульованих дріжджів (швидкодіючих);
  • 70 грам води (температура 38 ° С);
  • 60 грам рисової муки;
  • ½ ч. Ложки дрібної солі;
  • 1 ч. Ложка цукру;
  • 1,5 ст. ложки НЕ ароматизованого рослинного масла.

зміст

  • 1 Як приготувати леопардовий хліб з хрусткою скоринкою
  • 1.1 Основне тісто для білого домашнього хліба
  • 1.2 Леопардова глазур для хліба
  • 1.3 Як спекти леопардовий хліб

Як приготувати леопардовий хліб з хрусткою скоринкою

Основне тісто для білого домашнього хліба

У мисці з'єднуємо 38 ° С воду і молоко. До них висипаємо дріжджі і розмішуємо. Через 10-12 хвилин на поверхні рідини утворюється дріжджова шапочка. Тільки після цього можна замішувати тісто.

Леопардовий хліб - домашній білий хліб з хрусткою скоринкою

До підійшла суміші додаємо розтоплене і трохи вже остигле вершкове масло, додаємо сіль з цукром і замішуємо тісто борошном. Збираємо його в єдиний кульку і поміщаємо в глибоку посудку, яку змастили маслом. Ми залишаємо для вистоювання при t 32 ° С на 45 хвилин. Тільки не забуваємо затягнути миску з тестом плівкою.

Леопардовий хліб - домашній білий хліб з хрусткою скоринкою

Минуло вищевказаний час і наше дріжджове тісто добре расстояться і підросло.

Леопардовий хліб - домашній білий хліб з хрусткою скоринкою

Поки основне тісто знаходиться в расстойке, потрібно приготувати тісто для леопарда.

Леопардова глазур для хліба

У теплій воді розпускаємо дріжджі і додаємо масло, а потім, все сипучі інгредієнти. Замішуємо досить рідке тісто, яке виходить крутіше ніж сметана. Закриваємо його плівкою або кришкою і, так само, відправляємо в расстойку.

Леопардовий хліб - домашній білий хліб з хрусткою скоринкою

Як спекти леопардовий хліб

Викладаємо тісто на стіл і обминали його. Потім, формуємо з нього щільний шар і поміщаємо його в чавунну форму зі змазаними маслом бортиками. Я для цього використовувала казан. Тепер, беремо тісто для леопарда і акуратно намазуємо його на верхівку майбутнього хліба. Проводьте намазку акуратно, не придавлюйте його занадто сильно до основного тесту.

Леопардовий хліб - домашній білий хліб з хрусткою скоринкою

Закриваємо казан фольгою і прибираємо його в холодну духовку. Тільки після того, як форма з тестом поміщена в духовку, можемо включити її. При включенні встановлюємо температурний режим на 240 ° С, а таймер на 45 хвилин.

Леопардовий хліб - домашній білий хліб з хрусткою скоринкою

Потім знімаємо фольгу і печемо наш красивий хлібець ще 5 хвилин.

Леопардовий хліб - домашній білий хліб з хрусткою скоринкою

Акуратно виймаємо дріжджову випічку з казана і викладаємо її на серветку або грати - нехай охолоджується.

Леопардовий хліб - домашній білий хліб з хрусткою скоринкою

А ось і шматочок смачного хліба з леопардовим візерунком.

Леопардовий хліб - домашній білий хліб з хрусткою скоринкою

Наш білий домашній хліб з хрусткою скоринкою не тільки красивий і смачний, але і чудово тримає форму. Обов'язково спечіть його для своїх рідних.

Відео-рецепт незвичайного леопардового хліба від автора відео Nataliya Mashika.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Сирний соус тартар з кропом і м'ятою в тарталетках з солоною сьомгою
Сирний соус тартар з кропом і м'ятою в тарталетках з солоною сьомгою
Перед тим, як пригощати своїх гостей смачним гарячим блюдом, запропонуйте їм холодну закуску у вигляді сирного тартара. Пропонований мною сьогодні смачний сирний соус тартар з кропом і м'ятою в

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору