Леопардовий хліб - домашній білий хліб з хрусткою скоринкою
Пропоную разом зі мною спекти домашній американський білий хліб з леопардовим візерунком. Через характерний плям випічку так і називають - леопардовий хліб. Рідше можна зустріти другу назву - жирафових. Ось такий смачний і дуже красивий домашній білий хліб, з солонуватою і хрусткою скоринкою, яка так схожа на плями леопарда я приготувала сьогодні і хочу поділитися (розповісти і показати) всі кроки його приготування на своїй кухні.
Нам доведеться замісити два види тесту, для яких нам знадобляться різні продукти.
Основне тісто :
- 480-500 грам борошна (вищий сорт);
- 1,5 ч. Ложки дрібної морської солі;
- 185 мл. молока 4% (температура 38 ° С);
- 115 мл води (температура 38 ° С);
- 7 грам гранульованих дріжджів (швидкодіючі);
- 40 грам білого цукрового піску;
- 30 грам 82% вершкового масла.
Леопардова глазур:
- 3,5 грама гранульованих дріжджів (швидкодіючих);
- 70 грам води (температура 38 ° С);
- 60 грам рисової муки;
- ½ ч. Ложки дрібної солі;
- 1 ч. Ложка цукру;
- 1,5 ст. ложки НЕ ароматизованого рослинного масла.
зміст
- 1 Як приготувати леопардовий хліб з хрусткою скоринкою
- 1.1 Основне тісто для білого домашнього хліба
- 1.2 Леопардова глазур для хліба
- 1.3 Як спекти леопардовий хліб
Як приготувати леопардовий хліб з хрусткою скоринкою
Основне тісто для білого домашнього хліба
У мисці з'єднуємо 38 ° С воду і молоко. До них висипаємо дріжджі і розмішуємо. Через 10-12 хвилин на поверхні рідини утворюється дріжджова шапочка. Тільки після цього можна замішувати тісто.
До підійшла суміші додаємо розтоплене і трохи вже остигле вершкове масло, додаємо сіль з цукром і замішуємо тісто борошном. Збираємо його в єдиний кульку і поміщаємо в глибоку посудку, яку змастили маслом. Ми залишаємо для вистоювання при t 32 ° С на 45 хвилин. Тільки не забуваємо затягнути миску з тестом плівкою.
Минуло вищевказаний час і наше дріжджове тісто добре расстояться і підросло.
Поки основне тісто знаходиться в расстойке, потрібно приготувати тісто для леопарда.
Леопардова глазур для хліба
У теплій воді розпускаємо дріжджі і додаємо масло, а потім, все сипучі інгредієнти. Замішуємо досить рідке тісто, яке виходить крутіше ніж сметана. Закриваємо його плівкою або кришкою і, так само, відправляємо в расстойку.
Як спекти леопардовий хліб
Викладаємо тісто на стіл і обминали його. Потім, формуємо з нього щільний шар і поміщаємо його в чавунну форму зі змазаними маслом бортиками. Я для цього використовувала казан. Тепер, беремо тісто для леопарда і акуратно намазуємо його на верхівку майбутнього хліба. Проводьте намазку акуратно, не придавлюйте його занадто сильно до основного тесту.
Закриваємо казан фольгою і прибираємо його в холодну духовку. Тільки після того, як форма з тестом поміщена в духовку, можемо включити її. При включенні встановлюємо температурний режим на 240 ° С, а таймер на 45 хвилин.
Потім знімаємо фольгу і печемо наш красивий хлібець ще 5 хвилин.
Акуратно виймаємо дріжджову випічку з казана і викладаємо її на серветку або грати - нехай охолоджується.
А ось і шматочок смачного хліба з леопардовим візерунком.
Наш білий домашній хліб з хрусткою скоринкою не тільки красивий і смачний, але і чудово тримає форму. Обов'язково спечіть його для своїх рідних.
Відео-рецепт незвичайного леопардового хліба від автора відео Nataliya Mashika.