Домашній батон нарізний печемо в духовці
Як смачно і прекрасно відрізати шматочок свіжого батона з красивою золотий скоринкою, та ще приготованого своїми руками. Це зовсім не складний процес. Щоб приготувати батон нарізний в домашніх умовах своїми руками просто дотримуйтесь моїм рекомендаціям викладеним в рецепті з покроково зробленими фото. Ви можете переконатися, що зробити це під силу будь-якій господині.
Для приготування батона нам знадобиться:
- 2 ч. Ложки сухих дріжджів в гранулах;
- 150 мл молока + 250 мл води;
- 1,5 ст. ложки цукру;
- 1,5 ч. Ложки солі дрібної;
- 35 грам 72,5% солодковершкового масла;
- 460 грам пшеничного борошна вищого сорту;
- 1 жовток + 2 ст. ложки молока (для змащування батона).
зміст
- 1 Як спекти батон в домашніх умовах
- 1.1 Як сформувати батон з тіста
Як спекти батон в домашніх умовах
Спершу, звісно ж, як замісити тісто на батони. У глибоку діжу всипаємо дріжджі з цукром. Молоко з'єднуємо з водою і підігріваємо до 38 градусів і вливаємо в діжу. Перемішуємо до тих пір, поки дріжджі розійдуться, а цукор розчиниться. Відставляємо діжу в сторону на 12-15 хвилин, за цей час відбудеться процес утворення пінистої шапки на поверхні всієї маси. Тим часом просеем борошно і розтопити масло.
Робимо в борошні поглиблення і вливаємо в неї дріжджову суміш. Злегка перемішуємо і вливаємо тепле, але не гаряче масло. Тепер виробляємо заміс тесту до утворення щільного кулі. Якщо у вас тісто сильно прилипає до рук, додайте трохи борошна. Правильно замішане тісто має трохи приставати до долоньках. Високу миску промазуємо вершковим / рослинним маслом і поміщаємо в неї грудку тіста. Щільно закручуємо верх миски харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці до збільшення тесту вдвічі.
У мене цей процес пройшов за 40 хвилин.
Обминали тісто для батона і ділимо його на чотири рівні частини. Кожну частину підкочує в низ і формуємо кульку. Ми залишаємо їх на силіконовому килимку, змащеному олією. Нещільно накриваємо плівкою, щоб уберегти від обвітрювання.
Кульки виросли і тепер тісто для нарізної батона повністю готове.
Як сформувати батон з тіста
Кожен кульку злегка розгортає і надаємо форму батона. Потім робимо по чотири косих надрізу на кожному батоні. Ми залишаємо їх у расстойке на півгодини. Тим часом розігріємо духовку до 180 градусів.
Тепер, змащуємо батони жовтком, змішаним з молоком і ставимо на випікання. Час випічки приблизно 35 хвилин.
Готові батони нарізні виймаємо і викладаємо на решітку, нехай остигають.
Тепер, саме час нарізати домашній батон на шматочки, зняти пробу і помилуватися розрізом.
Сподіваюся вам сподобався мій рецепт, а смачний і свіжий нарізний батон ви тепер будете пекти вдома самі, в своїй власній духовці.