Дуже смачна начинка з капусти для пиріжків і пирогів
Господинь залучають пироги, так, і пиріжки теж, різноманітністю начинок, які можуть бути приготовлені з овочів, коренеплодів, ягід, грибів, риби, м'яса. Якщо ви тримаєте пост, то вам безсумнівно стане в нагоді ця проста, але дуже смачна начинка з капусти для пиріжків і пирогів. Покроково оформлений фото-рецепт вам допоможе в приготуванні.
Складові:
- капуста - 300 гр;
- морква - 1 шт .;
- ріпчаста цибуля - 1 шт .;
- олія соняшникова - 40 мл;
- сіль і спеції - за смаком.
Як приготувати начинку з капусти для пиріжків і пирогів
Починаючи приготування, капусту промийте. З качана спочатку знімаємо верхні листи, адже вони можуть бути зіпсовані. Потім, перекладаємо на обробну дошку і починаємо її дрібно шинкувати ножиком. Можна для подрібнення вибрати і більш зручний для вас спосіб, наприклад, можна це зробити на спеціальній тертці.
Вливаємо потрібну порцію соняшникової олії в сковорідку. Коли масло оптимально прогріється, зменшуємо вогонь і викладаємо капустяну нарізку. Рекомендуємо відразу посипати капусточку сіллю і перемішати. Смажимо нарізку з капусти, а паралельно готуємо інші компоненти начинки.
Морквину для начинки подрібнити скориставшись великої теркою. А ось цибулину пропонуємо просто дрібно нарубати.
Підготовлену овочеву нарізку закидаємо до капусти, яка вже досить присмажився. перемішуємо.
Додаємо улюблених спецій і під кришкою продовжуємо тушкувати капусту до тих пір, поки вона не стане м'якою.
Начинка з капусти для пиріжків і пирогів повинна повністю охолонути, перш, ніж ми будемо класти її в дріжджове тісто.
Як бачите, рецептура приготування такої тушкованої капусти дуже проста. Обов'язково спробуйте використовувати цю пісну капустяну начинку як для смажених пиріжків, так і для смачних печених в духовці пирогів.
А, як відомо, дріжджова випічка - це випічка, яка широко використовується і в повсякденному меню, і на святковому застіллі таке частування буває частенько. Залежно від приводу, звичайно. Тому, рецепт цієї начинки для пирогів зі свіжої капусти вам, безсумнівно, стане в нагоді.