Фаршировані черепашки з грибами в духовці
Сьогодні буду готувати макарони-черепашки з начинкою з грибів, приготованих в ніжному вершковому соусі. Такий вид макаронних виробів в італійській кухні відомий як: Conchiglie (конкільє, що означає раковини молюска) - це мене великі черепашки і Conchiglioni (конкільоні) - великі черепашки різної форми. Фарширувати можна і ті, і ті, але на наповнення фаршем не великих черепашок піде більше часу. Мій крок за кроком оформлений рецепт з фото дозволить вам легко і просто приготувати одну з різновидів італійської пасти у себе на кухні.
Складові:
- сіль за смаком;
- цибуля - 1/2 шт .;
- орегано - 1/2 ч.л .;
- сметана - 2 ст.л .;
- макарони черепашки - 200 гр;
- часник сушений - 1/2 ч.л .;
- вершкове масло - 30 гр;
- суміш перців - 5 гр;
- сушений кріп - 3 гр;
- печериці - 100 гр;
- цедра лимона - 5 гр;
- італійські трави - 1/2 ч.л.
Як приготувати фаршировані черепашки з грибами
Починається приготування з того, що потрібно закип'ятити воду і відварити черепашки до стану аль-денте - до напівготовності. Поки макарони варяться - розтопити на сковорідці шматочок маслечка.
Нашаткувати дрібно печериці.
Нарізати цибулю і відправити разом з печерицями до маслу.
Обсмажити цибулю і грибочки до випаровування рідини.
Додати спеції, крім часнику, і згасити суміш пару хвилин.
Додати сметану до грибів і цибулі.
Нарубати цедру на дрібні шматочки.
Додати сушений часник і цедру до грибів і зняти начинку з вогню.
Відварені макарони-черепашки викласти у жароміцних форму.
Начинити кожну черепашки грибочками і відправити блюдо на 10 хвилин в духовку. Температуру варто виставити на 180 градусів.
Готову страву посипати сушеним або свіженьким кропом і подавати закуску гарячої до столу!
Такі смачні фаршировані черепашки з грибами відмінно поєднується зі свіжими овочами та салатами з них, м'ясними закусками або смаженої рибкою.
Смачні, ароматні і дуже ніжні макарони-черепашки з грибним фаршем відмінно доповнять святкове застілля і не тільки в пост. Крім того, вони послужать красивим і ситним другою стравою в будні. Всього півгодини - і ароматні фаршировані черепашки з грибами, один з варіантів знаменитої італійської пасти, на вашому столі!