Просте приготування равликів в домашніх умовах або французьке блюдо з равлики Ескарго
Сьогодні будемо готувати, а заодно я розповім і як заготовити на зиму, незвичайний для нас продукт - садових або виноградних равликів. Приклавши трохи зусиль одного разу, хороша господиня зможе порадувати своїх домашніх екзотичним для нас, але звичайним для Франції, дієтичним блюдом французької кухні, яке називається дуже красиво - ескарго. Приготувати його не складніше ніж зварити раків і знадобиться всього хвилин 35-40.
Виноградних або садових равликів краще збирати в кінці літа - початку осені. Знайти цих рогатих носіїв супер дієтичного м'яса можна в тінистих місцях неподалік від водойм, в садах або виноградниках. Збираємо їх у відро з кришкою з розрахунку шість равликів на порцію.
Як приготувати равликів
Починаємо готувати з того, що моєму жівотінок і відро, складаємо назад, накриваємо кришкою щоб не втекли. Цю процедуру повторюємо раз в день протягом трьох-чотирьох днів. При цьому, равликів не годують. Таким чином, за 3-4 дня равлики очистяться від раніше з'їденого.
Після чотирьох днів, остаточно моєму жівотінок.
В добре підсолений окріп, затиснувши совість в кулак, закидаємо їх. З'явиться багато піни через виділеної слизу.
Виймаємо равликів через 5 хвилин після повторного закипання і промиваємо.
Пінцетом виймаємо вміст з черепашки.
Для їжі підходить тільки нога равлики, яку і відрізаємо.
Отримане равликову філе варимо з лавровим листом 30 хвилин в підсоленій воді.
Порожні раковини відмиванням від згорнулася слизу і виварюємо близько години. У воду додаємо 2 столові ложки харчової соди.
Поки йдуть процеси варіння і виварювання, готуємо соус (деякі цю суміш називають пастою) з масла і зелені. Спершу моєму зелень.
Нарізаємо і кладемо в блендер.
Додаємо м'яке вершкове масло і солимо.
Доводимо до максимально однорідної маси.
Починаємо фарширувати виварені і висушені раковини відварною равликову філе і зеленим маслом .
У раковину кладемо масло, потім шматочок філе, потім знову масло. Таким чином заповнюємо всі черепашки.
Тепер, щоб приготувати равликів по-французьки, пам'ятаємо, що таке блюдо називається ескарго, необхідно в розігріту до 150 ° С духовку покласти туди начинених равликів, попередньо накривши отвори раковин шматочком сиру. Тримаємо їх там поки сир не розплавиться. Подавати на стіл незвичайне блюдо будемо з білим хлібом, на який можна буде виливати ароматне масло з черепашок.
Таке оригінальне блюдо з равликів можна заготовити про запас або на зиму. Для цього просто складаємо начинені раковини в посуд для заморожування і ставимо в морозилку. Вже через добу заморожених равликів можна зсипати в один пакет і використовувати в будь-який час за потребою.
Екзотичне, але смачна страва з равликів знадобиться вам на будь-якому святковому столі, якщо захочете здивувати гостей.
Закінчуючи свій рецепт, хочу запропонувати до перегляду відео ютуб-каналу «Риболовля в Радомишлі».