Гарбузова запіканка з манкою - без борошна і соди
Готувати з гарбуза - одне задоволення, страви виходять яскравими, смачними і корисними. Гарбузова запіканка з манкою буде хороша на сніданок і для дітей, і для дорослих. Так як я готую для дитини, то запікати вирішила в силіконових формочках-ведмедиків. Але ви можете вибрати будь-яку форму для запікання. Такий рецепт запіканки з гарбуза - відмінна можливість урізноманітнити раціон людей, які піклуються про своє здоров'я. Звертаю вашу увагу, що готувати її буду з мінімуму продуктів - без борошна, сиру і соди. Покроково оформлений рецепт продемонструє як легко і просто зробити гарбузову запіканку в духовці.
І так, нам знадобиться:
- 650 гр очищеної гарбуза;
- 20 гр вершкового масла;
- 50 мл води;
- 1 яйце;
- 4 ст.л. сметани;
- 5 ст.л. манної крупи;
- 100 гр цукру.
Як приготувати гарбузову запіканку з манкою в духовці
Приготування починаємо з обробки головного інгредієнта нашого страви. Наріжемо очищену гарбуз на дрібні шматочки, щоб прискорити процес приготування.
Потім, відправляємо кубики гарбуза в каструлю, вливаємо воду і закладаємо шматочок масла. Накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 10 хвилин, періодично помішуючи.
Готовий гарбуз проціджуємо через друшляк, позбавляючись від зайвої рідини.
Потім, подрібнюємо в пюре занурювальним блендером і відставляємо гарбузове пюре до повного охолодження.
Коли пюре з гарбуза охолоне, займемося приготуванням тесту. У зручній мисці збиваємо яйце з цукром, потім, додаємо сметану. Потроху всипаємо манку і добре розмішуємо ложкою, щоб не було грудочок. Невеликими порціями додаємо в тісто гарбузове пюре, не вимикаючи міксер. Відставляємо тісто на 10 хвилинок - даємо манки набрякнути.
Для дитячої випічки я вибрала силіконові формочки ведмедиків висотою 20 см. Трьох штук мені вистачило, щоб розподілити все тісто. Силіконові форми не змащую маслом. Готова гарбузова запіканка з манкою добре виймається без додаткових зусиль. Випікаємо в розігрітій духовці при температурі 200 ° С 30 хвилин.
Коли запіканка з гарбуза спечеться, вона виходить ніжною, яскравою, з насиченим смаком гарбуза.
За структурою, така дієтична гарбузова запіканка зовсім не схожа на пиріг, а скоріше ближче до пудингу. Ви можете подати смачний десерт з гарбуза зі сметаною, варенням або згущеним молоком. Смачного!