Наш рецепт » Випічка » Гарбузова запіканка з манкою - без борошна і соди

Гарбузова запіканка з манкою - без борошна і соди

Готувати з гарбуза - одне задоволення, страви виходять яскравими, смачними і корисними. Гарбузова запіканка з манкою буде хороша на сніданок і для дітей, і для дорослих. Так як я готую для дитини, то запікати вирішила в силіконових формочках-ведмедиків. Але ви можете вибрати будь-яку форму для запікання. Такий рецепт запіканки з гарбуза - відмінна можливість урізноманітнити раціон людей, які піклуються про своє здоров'я. Звертаю вашу увагу, що готувати її буду з мінімуму продуктів - без борошна, сиру і соди. Покроково оформлений рецепт продемонструє як легко і просто зробити гарбузову запіканку в духовці.

І так, нам знадобиться:

Гарбузова запіканка з манкою - без борошна і соди

  • 650 гр очищеної гарбуза;
  • 20 гр вершкового масла;
  • 50 мл води;
  • 1 яйце;
  • 4 ст.л. сметани;
  • 5 ст.л. манної крупи;
  • 100 гр цукру.

Як приготувати гарбузову запіканку з манкою в духовці

Приготування починаємо з обробки головного інгредієнта нашого страви. Наріжемо очищену гарбуз на дрібні шматочки, щоб прискорити процес приготування.

Гарбузова запіканка з манкою - без борошна і соди

Потім, відправляємо кубики гарбуза в каструлю, вливаємо воду і закладаємо шматочок масла. Накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 10 хвилин, періодично помішуючи.

Гарбузова запіканка з манкою - без борошна і соди

Готовий гарбуз проціджуємо через друшляк, позбавляючись від зайвої рідини.

Гарбузова запіканка з манкою - без борошна і соди

 Потім, подрібнюємо в пюре занурювальним блендером і відставляємо гарбузове пюре до повного охолодження.

Гарбузова запіканка з манкою - без борошна і соди

Коли пюре з гарбуза охолоне, займемося приготуванням тесту. У зручній мисці збиваємо яйце з цукром, потім, додаємо сметану. Потроху всипаємо манку і добре розмішуємо ложкою, щоб не було грудочок. Невеликими порціями додаємо в тісто гарбузове пюре, не вимикаючи міксер. Відставляємо тісто на 10 хвилинок - даємо манки набрякнути.

Гарбузова запіканка з манкою - без борошна і соди

Для дитячої випічки я вибрала силіконові формочки ведмедиків висотою 20 см. Трьох штук мені вистачило, щоб розподілити все тісто. Силіконові форми не змащую маслом. Готова гарбузова запіканка з манкою добре виймається без додаткових зусиль. Випікаємо в розігрітій духовці при температурі 200 ° С 30 хвилин.

Гарбузова запіканка з манкою - без борошна і соди

Коли запіканка з гарбуза спечеться, вона виходить ніжною, яскравою, з насиченим смаком гарбуза.

Гарбузова запіканка з манкою - без борошна і соди

За структурою, така дієтична гарбузова запіканка зовсім не схожа на пиріг, а скоріше ближче до пудингу. Ви можете подати смачний десерт з гарбуза зі сметаною, варенням або згущеним молоком. Смачного!

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору