Смачний вершковий соус з грибами до будь-якого гарніру
Ніжний, вершковий і дуже пряний грибний соус з печерицями відмінно доповнить приготовані на пару або запечені в духовці овочі, білу рибку і найрізноманітніші гарніри. Він просто тане на гарячих стравах і видає неповторний чарівний аромат! Пропонований вершковий соус з грибами готується дуже швидко і може подаватися і в холодному, і в гарячому вигляді. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам швидко освоїти приготування.
Складові:
- сушений кріп - 5 гр;
- цедра лимона - 3 гр;
- цибуля ріпчаста - 1/2 шт .;
- вершки - 100 мл;
- сушений часник - 1/2 ч.л .;
- печериці - 100 гр;
- чорний перець - 2 гр;
- лимонний сік - 1/2 ч.л .;
- сіль за смаком;
- вершкове масло - 35 гр;
- червона цибуля - 1/2 шт.
Як приготувати грибний соус до запеченим овочам
Спершу, потрібно розтопити шматочок маслечка.
Нашаткувати два види цибулі дуже дрібним кубиком.
Пасерувати цибулю на маслі.
Нарізати дрібно печериці.
Додати гриби до цибулі разом з вершками.
Томити вершковий соус близько 7 хвилин - до готовності грибів.
Приправити лимонним соком, перцем, цедрою, додати сушений часник, кріп і сіль за смаком.
Вершковий соус з грибами готовий до подачі. Його можна зберігати в холодильнику до 3 днів і, при бажанні, розігрівати безпосередньо перед трапезою.
Холодним соусом можна доповнити гарячу картопельку, теплу брускетту, тост, гарнір з рису або сочевиці.
Ароматний, дуже ніжний і пряний вершковий соус з грибами складе відмінну копання каш, макаронів і картопляним гарнірів. Він дуже легкий, ненав'язливий і відмінно доповнить смак яскраво-виражених продуктів. Також, такий грибний соус можна не тільки подавати до вже готових страв, але і доповнити їм рибу, курку або морепродукти при запіканні.