Наш рецепт » Випічка » Наполеон з лаваша: швидкий і доступний рецепт улюбленого торта

Наполеон з лаваша: швидкий і доступний рецепт улюбленого торта

Швидкий тортик «Наполеон», приготований з хрустких листів лаваша, нікого не залишить байдужим. Готується це блюдо зовсім недовго, а результат не соромно подати і на святковий стіл.

Лінивий «Наполеон» з кремом з вареного згущеного молока

Родзинка цього рецепту в тому, що хрусткі листи лаваша перед нанесенням крему ми просочити солодким молоком, увареним з цукром. Такий кулінарний прийом гарантує, що торт просочиться всього за кілька годин.

«Наполеон» з лаваша: швидкий і доступний рецепт улюбленого торта

Для крему вибирайте варену згущенку вищої якості, від цього залежить смак торта

До речі, «Наполеон» з лаваша містить менше калорій, ніж ласощі з традиційними коржами з листкового тіста.

продукти:

  • 6 таких широких листів лаваша, щоб вийшло 12 коржів + 1 лист для обсипання;
  • 1 банка вареного згущеного молока;
  • 200 г вершкового масла;
  • 250 мл молока;
  • 200 г цукру.

рецепт:

  1. Листам лаваша потрібно надати круглу форму.«Наполеон» з лаваша: швидкий і доступний рецепт улюбленого торта

    Слідкуйте за тим, щоб вам не попалися рвані листи лаваша, це зробить зовнішній вигляд торта неакуратним

  2. Для цього можна використовувати плоску тарілку.«Наполеон» з лаваша: швидкий і доступний рецепт улюбленого торта

    Приклавши плоску тарілку до лаваш, очерчивайте гострим ножем коло

  3. Круглі листи розташувати на деку і запікати в духовці 10 хвилин.«Наполеон» з лаваша: швидкий і доступний рецепт улюбленого торта

    За один раз підсушуйте в духовці не більше п'яти листів лаваша

  4. Лаваш повинен висохнути до хрускоту.«Наполеон» з лаваша: швидкий і доступний рецепт улюбленого торта

    Слідкуйте за тим, щоб лаваш в духовці не підгорів

  5. Розм'якшити вершкове масло виделкою і дати постояти при кімнатній температурі 20-30 хвилин.«Наполеон» з лаваша: швидкий і доступний рецепт улюбленого торта

    Вершкове масло для крему можна замінювати маргарином

  6. Збити його з вареним згущеним молоком.«Наполеон» з лаваша: швидкий і доступний рецепт улюбленого торта

    Крем для торта повинен стати повітряним

  7. Молоко проварити разом з цукром протягом 20 хвилин.«Наполеон» з лаваша: швидкий і доступний рецепт улюбленого торта

    При варінні молока з цукром весь час помішуйте суміш лопаткою

  8. Тепер можна приступити до складання торта. Кожен корж потрібно змастити увареним з цукром молоком.«Наполеон» з лаваша: швидкий і доступний рецепт улюбленого торта

    Для змазування коржів зручно використовувати кулінарну кисть

  9. Потім нанести ложкою крем з вареного згущеного молока і рівномірно розподілити його.«Наполеон» з лаваша: швидкий і доступний рецепт улюбленого торта

    Крему повинно бути трішки більше, ніж потрібно, адже більша його частина вбереться в лаваш

  10. Ще один лист лаваша нарізати і підсушити в духовці до хрускоту. Подрібнити за допомогою качалки або толкушки.«Наполеон» з лаваша: швидкий і доступний рецепт улюбленого торта

    Лаваш зручно різати ножицями

  11. Коли всі коржі будуть прошарками молочної просоченням і кремом, верх торта потрібно обсипати крихтою з лаваша.«Наполеон» з лаваша: швидкий і доступний рецепт улюбленого торта

    Готовий торт «Наполеон» з лаваша припаде до смаку і дорослим, і дітям

Перед подачею торт слід потримати в холодильнику 3-4 години. Ласощі від цього просочиться кремом і стане дуже ніжним в середині, а ближче до краю коржі залишаться хрусткими.

Відео: швидкий рецепт із заварним кремом

Торт «Наполі» в моїй родині люблять, але ось готувати його з листкового тіста я встигаю не завжди. Дуже виручає рецепт з використанням лаваша. При наявності готового крему такий десерт можна приготувати за лічені хвилини, всього-то підсушивши тонкі аркуші в духовці і просочивши начинкою.

Фантастично смачний торт «Наполеон» з лаваша можна приготувати разом з дітьми, настільки рецепт простий і доступний. Ніжний десерт прикрасить ваш стіл і в свято, і в будні.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору