Наполеон з лаваша: швидкий і доступний рецепт улюбленого торта
Швидкий тортик «Наполеон», приготований з хрустких листів лаваша, нікого не залишить байдужим. Готується це блюдо зовсім недовго, а результат не соромно подати і на святковий стіл.
Лінивий «Наполеон» з кремом з вареного згущеного молока
Родзинка цього рецепту в тому, що хрусткі листи лаваша перед нанесенням крему ми просочити солодким молоком, увареним з цукром. Такий кулінарний прийом гарантує, що торт просочиться всього за кілька годин.
Для крему вибирайте варену згущенку вищої якості, від цього залежить смак торта
До речі, «Наполеон» з лаваша містить менше калорій, ніж ласощі з традиційними коржами з листкового тіста.
продукти:
- 6 таких широких листів лаваша, щоб вийшло 12 коржів + 1 лист для обсипання;
- 1 банка вареного згущеного молока;
- 200 г вершкового масла;
- 250 мл молока;
- 200 г цукру.
рецепт:
- Листам лаваша потрібно надати круглу форму.
Слідкуйте за тим, щоб вам не попалися рвані листи лаваша, це зробить зовнішній вигляд торта неакуратним
- Для цього можна використовувати плоску тарілку.
Приклавши плоску тарілку до лаваш, очерчивайте гострим ножем коло
- Круглі листи розташувати на деку і запікати в духовці 10 хвилин.
За один раз підсушуйте в духовці не більше п'яти листів лаваша
- Лаваш повинен висохнути до хрускоту.
Слідкуйте за тим, щоб лаваш в духовці не підгорів
- Розм'якшити вершкове масло виделкою і дати постояти при кімнатній температурі 20-30 хвилин.
Вершкове масло для крему можна замінювати маргарином
- Збити його з вареним згущеним молоком.
Крем для торта повинен стати повітряним
- Молоко проварити разом з цукром протягом 20 хвилин.
При варінні молока з цукром весь час помішуйте суміш лопаткою
- Тепер можна приступити до складання торта. Кожен корж потрібно змастити увареним з цукром молоком.
Для змазування коржів зручно використовувати кулінарну кисть
- Потім нанести ложкою крем з вареного згущеного молока і рівномірно розподілити його.
Крему повинно бути трішки більше, ніж потрібно, адже більша його частина вбереться в лаваш
- Ще один лист лаваша нарізати і підсушити в духовці до хрускоту. Подрібнити за допомогою качалки або толкушки.
Лаваш зручно різати ножицями
- Коли всі коржі будуть прошарками молочної просоченням і кремом, верх торта потрібно обсипати крихтою з лаваша.
Готовий торт «Наполеон» з лаваша припаде до смаку і дорослим, і дітям
Перед подачею торт слід потримати в холодильнику 3-4 години. Ласощі від цього просочиться кремом і стане дуже ніжним в середині, а ближче до краю коржі залишаться хрусткими.
Відео: швидкий рецепт із заварним кремом
Торт «Наполі» в моїй родині люблять, але ось готувати його з листкового тіста я встигаю не завжди. Дуже виручає рецепт з використанням лаваша. При наявності готового крему такий десерт можна приготувати за лічені хвилини, всього-то підсушивши тонкі аркуші в духовці і просочивши начинкою.
Фантастично смачний торт «Наполеон» з лаваша можна приготувати разом з дітьми, настільки рецепт простий і доступний. Ніжний десерт прикрасить ваш стіл і в свято, і в будні.