Штрудель з лаваша з яблуками в духовці
Багатьом відомо смачні ласощі, яке називається штрудель. Ця випічка являє собою витягнутий пиріг з начинкою з простого витяжного тіста, яке відоме під назвою тісто філо. Але спекти смачний штрудель можна різними кулінарними способами, серед яких є і найпростіші. Наприклад, штрудель з лаваша з яблуками. У пропонованому рецепті ми скоротили час готування, використавши в якості тестяной оболонки пирога тонкий лаваш. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам самостійно приготувати в домашніх умовах смачний яблучний штрудель швидко і просто.
Складові:
- тонкий лаваш - 1 шт .;
- будь-які стиглі яблука - 2 шт .;
- масло вершкове - 2 ст. ложки;
- суміш панірувальні - 2 ст. ложки;
- яйце (можна дрібне) - 1 шт .;
- цукор - 1 ст. ложка;
- кунжут білий - 1 ч. ложка.
Як зробити штрудель з лаваша з яблуками
Оскільки тестяная оболонка для яблучної випічки готова, починаємо приготування з начинки. Очистимо зручним способом плоди від зерен і шкірки. Нарізаємо на обробній поверхні яблука на тонкі часточки. Можна, щоб уникнути потемніння яблучної нарізки, скропити її трохи лимонним соком.
Тонкий підготовлений лаваш розстеляємо на поверхні кухонного столу.
Проходимся по лаваш пензлем з розтопленим вершковим маслом.
Тут же присипаємо поверхню тонкого змащеного лаваша панірувальних сумішшю.
На одну сторону поміщаємо яблучну начинку і посипаємо її сахарком. На ваш смак можна використовувати додатково корицю - для аромату і поліпшення смакових якостей штруделя.
Звертаємо лаваш рулетом, підігнувши до центру краю.
Розміщуємо штрудель на деко.
Поверхня штруделя з лаваша промазуємо збитим яйцем.
Неглибоко робимо надрізи, посипаємо зернами кунжуту.
У печі при 170 градусах яблучний штрудель тримаємо 15 або 20 хвилин.
Після чого, штрудель з лаваша з яблуками нарізаємо на порції і подаємо до столу.
Сподіваюся, що і вам сподобається такий незвичайний і швидкий в приготуванні яблучний пиріг. Приємного всім чаювання!