Наш рецепт » Випічка » Готуємо бездріжджовий тонкий лаваш на сковороді

Готуємо бездріжджовий тонкий лаваш на сковороді

Тонкий домашній лаваш є прісним дріжджовий хліб, який прекрасно підходить як основа для домашніх рулетів і шаурми, як доповнення до шашлику і ще для приготування багатьох смачних страв на його основі. Використання теплої води для виготовлення пісного тіста, дозволяє борошні розкрити всі свої властивості, і тісто для лаваша виходить дуже еластичне на виході. Кількість готових смачних коржиків залежить від розміру сковороди. У мене виходить завжди 6-7 штук. Все, що потрібно знати, щоб спекти в домашніх умовах смачний тонкий лаваш на сковороді я виклала в цьому рецепті з покроково зробленими фото.

Складові:

  • 350-380 грам пшеничного борошна;
  • 3 грами дрібної морської солі;
  • 160 грам теплої питної води (38 ° С);
  • 2 гілочки кропу.

Як приготувати тонкий лаваш на сковороді вдома

Борошно з сіллю просіюємо через сито прямо на робочу поверхню. Потрібно зробити всередині борошна ямку, куди вливаємо всю воду і починаємо все змішувати до отримання тесту. Повинен вийти щільний шар. Загортаємо його в харчову плівку і кладемо на 45 хвилин в сторону.

Готуємо бездріжджовий тонкий лаваш на сковороді

Нарізаємо верхню частину кропу. Тісто ділимо на рівні шматочки. Беремо один шматок тіста, змішуємо його з невеликою частиною кропу і починаємо розгортати до тонкого стану. У момент розкочування трохи подпилять робочу зону борошном.

Готуємо бездріжджовий тонкий лаваш на сковороді

Сковороду d = 24 см нагріваємо на плиті без додавання масла. Кладемо тісто і отпекаем лаваш.

Готуємо бездріжджовий тонкий лаваш на сковороді

Потім, перевертаємо і отпекаем з іншого боку. Це досить швидкий процес, тому, далеко не йдемо, щоб лаваш не встиг згоріти.

Готуємо бездріжджовий тонкий лаваш на сковороді

Готовий бездріжджовий тонкий лаваш можна складати один на одного, нехай остигає.

Готуємо бездріжджовий тонкий лаваш на сковороді

Отже, у мене вийшло 6 штук пісного тонкого лаваша.

Готуємо бездріжджовий тонкий лаваш на сковороді

Якщо приготовлений домашній лаваш не точить відразу, то просто прибираємо його в щільний пакет на зберігання.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору