Готуємо бездріжджовий тонкий лаваш на сковороді
Тонкий домашній лаваш є прісним дріжджовий хліб, який прекрасно підходить як основа для домашніх рулетів і шаурми, як доповнення до шашлику і ще для приготування багатьох смачних страв на його основі. Використання теплої води для виготовлення пісного тіста, дозволяє борошні розкрити всі свої властивості, і тісто для лаваша виходить дуже еластичне на виході. Кількість готових смачних коржиків залежить від розміру сковороди. У мене виходить завжди 6-7 штук. Все, що потрібно знати, щоб спекти в домашніх умовах смачний тонкий лаваш на сковороді я виклала в цьому рецепті з покроково зробленими фото.
Складові:
- 350-380 грам пшеничного борошна;
- 3 грами дрібної морської солі;
- 160 грам теплої питної води (38 ° С);
- 2 гілочки кропу.
Як приготувати тонкий лаваш на сковороді вдома
Борошно з сіллю просіюємо через сито прямо на робочу поверхню. Потрібно зробити всередині борошна ямку, куди вливаємо всю воду і починаємо все змішувати до отримання тесту. Повинен вийти щільний шар. Загортаємо його в харчову плівку і кладемо на 45 хвилин в сторону.
Нарізаємо верхню частину кропу. Тісто ділимо на рівні шматочки. Беремо один шматок тіста, змішуємо його з невеликою частиною кропу і починаємо розгортати до тонкого стану. У момент розкочування трохи подпилять робочу зону борошном.
Сковороду d = 24 см нагріваємо на плиті без додавання масла. Кладемо тісто і отпекаем лаваш.
Потім, перевертаємо і отпекаем з іншого боку. Це досить швидкий процес, тому, далеко не йдемо, щоб лаваш не встиг згоріти.
Готовий бездріжджовий тонкий лаваш можна складати один на одного, нехай остигає.
Отже, у мене вийшло 6 штук пісного тонкого лаваша.
Якщо приготовлений домашній лаваш не точить відразу, то просто прибираємо його в щільний пакет на зберігання.