Наш рецепт » Випічка » Яблучний штрудель - смачний віденський десерт

Яблучний штрудель - смачний віденський десерт

Сьогодні пропоную разом зі мною спекти традиційний яблучний штрудель - дуже смачний віденський десерт. Рецепт цього чудового пирога з начинкою з яблук (Apfelstrudel) я побачила на штрудель-шоу у Відні і поспішаю поділитися ним з вами. Рецепт не складний, тільки потрібен невеликий навик при розтягуванні тесту. Обов'язково витримуйте тісто в маслі, тоді воно легко розтягнеться до прозорого стану. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам легко і просто зробити класичний віденський яблучний штрудель в домашніх умовах.

Для випічки нам знадобиться:

  • 250 грам борошна пшеничного (сорт екстра, або в / с);
  • 100 грам питної води;
  • 1 яйце (Д-1, або С-1);
  • 2 грами дрібної солі;
  • 20 грам оливкової олії (EV);
  • 150 грам рослинного масла без запаху (для відпочинку тесту);
  • 150 грам цукру;
  • 10 грам кориці меленої;
  • 100 грам крихти з пісочного тіста;
  • 50 грам 72% вершкового масла;
  • 170 грам родзинок (або кураги);
  • 110 грам подрібненої мигдалю;
  • 10 грам соку лимона (або лайма);
  • 1 кілограм свіжих яблук (кислий сорт).

зміст

  • 1 Як приготувати яблучний штрудель будинку
  • 1.1 Як зробити тісто для штруделя
  • 1.2 Начинка для штруделя з яблук з горіхами
  • 1.3 Формуємо штрудель

Як приготувати яблучний штрудель будинку

Як зробити тісто для штруделя

У глибоку ємність вливаємо воду, оливкова олія і яйце. Додаємо сіль і борошно.

Яблучний штрудель - смачний віденський десерт

Руками замішуємо щільний клубочок тесту.

Яблучний штрудель - смачний віденський десерт

Готове тісто переносимо в миску з рослинним маслом на 30 хвилин для відпочинку. Обов'язково накриваємо його плівкою.

Яблучний штрудель - смачний віденський десерт

Начинка для штруделя з яблук з горіхами

З яблук зрізаємо шкірку, розрізаємо їх на кубики і змішуємо з лимонним або лаймовим соком. Туди ж додаємо подрібнений мигдаль та родзинки. Я замінила родзинки курагою, а мигдаль можете замінити будь-якими іншими горіхами. Всипаємо цукор і корицю, перемішуємо.

Яблучний штрудель - смачний віденський десерт

формуємо штрудель

За допомогою рук розтягуємо тісто до дуже тонкого, майже прозорого стану. Якщо не виходить розтягнути його руками, використовуйте качалку.

Яблучний штрудель - смачний віденський десерт

Викладаємо відразу всю начинку на один край тіста.

Яблучний штрудель - смачний віденський десерт

Піднімаємо край обробній платформи вгору, допомагаючи тесту і начинки згорнутися в рулет. Щільно затискаємо краю тесту і відриваємо зайві шматочки. Стежимо щоб яблучний пиріг був добре зафіксований по краях. Укладаємо скручений рулет швом вниз на пергамент.

Яблучний штрудель - смачний віденський десерт

Отпекаем при 190 ° С до карамельної скоринки. У мене на це йде від 25 до 35 хвилин.

Яблучний штрудель - смачний віденський десерт

Обрізаємо краю з двох сторін і припудрюємо весь десерт цукровою пудрою.

Яблучний штрудель - смачний віденський десерт

Яблучний штрудель можна подавати і в гарячому, і в холодній стані з кулькою морозива.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору