Яблучний штрудель - смачний віденський десерт
Сьогодні пропоную разом зі мною спекти традиційний яблучний штрудель - дуже смачний віденський десерт. Рецепт цього чудового пирога з начинкою з яблук (Apfelstrudel) я побачила на штрудель-шоу у Відні і поспішаю поділитися ним з вами. Рецепт не складний, тільки потрібен невеликий навик при розтягуванні тесту. Обов'язково витримуйте тісто в маслі, тоді воно легко розтягнеться до прозорого стану. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам легко і просто зробити класичний віденський яблучний штрудель в домашніх умовах.
Для випічки нам знадобиться:
- 250 грам борошна пшеничного (сорт екстра, або в / с);
- 100 грам питної води;
- 1 яйце (Д-1, або С-1);
- 2 грами дрібної солі;
- 20 грам оливкової олії (EV);
- 150 грам рослинного масла без запаху (для відпочинку тесту);
- 150 грам цукру;
- 10 грам кориці меленої;
- 100 грам крихти з пісочного тіста;
- 50 грам 72% вершкового масла;
- 170 грам родзинок (або кураги);
- 110 грам подрібненої мигдалю;
- 10 грам соку лимона (або лайма);
- 1 кілограм свіжих яблук (кислий сорт).
зміст
- 1 Як приготувати яблучний штрудель будинку
- 1.1 Як зробити тісто для штруделя
- 1.2 Начинка для штруделя з яблук з горіхами
- 1.3 Формуємо штрудель
Як приготувати яблучний штрудель будинку
Як зробити тісто для штруделя
У глибоку ємність вливаємо воду, оливкова олія і яйце. Додаємо сіль і борошно.
Руками замішуємо щільний клубочок тесту.
Готове тісто переносимо в миску з рослинним маслом на 30 хвилин для відпочинку. Обов'язково накриваємо його плівкою.
Начинка для штруделя з яблук з горіхами
З яблук зрізаємо шкірку, розрізаємо їх на кубики і змішуємо з лимонним або лаймовим соком. Туди ж додаємо подрібнений мигдаль та родзинки. Я замінила родзинки курагою, а мигдаль можете замінити будь-якими іншими горіхами. Всипаємо цукор і корицю, перемішуємо.
формуємо штрудель
За допомогою рук розтягуємо тісто до дуже тонкого, майже прозорого стану. Якщо не виходить розтягнути його руками, використовуйте качалку.
Викладаємо відразу всю начинку на один край тіста.
Піднімаємо край обробній платформи вгору, допомагаючи тесту і начинки згорнутися в рулет. Щільно затискаємо краю тесту і відриваємо зайві шматочки. Стежимо щоб яблучний пиріг був добре зафіксований по краях. Укладаємо скручений рулет швом вниз на пергамент.
Отпекаем при 190 ° С до карамельної скоринки. У мене на це йде від 25 до 35 хвилин.
Обрізаємо краю з двох сторін і припудрюємо весь десерт цукровою пудрою.
Яблучний штрудель можна подавати і в гарячому, і в холодній стані з кулькою морозива.