Наш рецепт » Тісто для » Смачне листкове дріжджове тісто з англійської рецептом

Смачне листкове дріжджове тісто з англійської рецептом

Хочу поділитися сьогодні англійським рецептом листкового тіста, який був показаний на одному майстер-класі англійськими кондитерами. Як виявилося, смачне листкове дріжджове тісто готувати досить просто, а виходить воно дуже повітряним, пишним і працювати з ним одне задоволення. Мій крок за кроком оформлений рецепт з фото замінить дорогий майстер-клас англійських фахівців і розкриє всі секрети приготування.

Для тесту нам знадобиться:

  • 250 грам питної води 25 ° С;
  • 14 грам сухих активних дріжджів (або 30 г свіжих дріжджів);
  • 490-515 грам борошна пшеничного сорт вищий або екстра;
  • 12 грам дрібної солі;
  • 100 грам м'якого несолоного вершкового масла 82%;
  • 250 грам несолоного вершкового масла 82% (для прослаіванія).

Як зробити листкове дріжджове тісто для домашньої випічки

Начинае приготування листкового тіста на дріжджах, потрібно просіяти сіль і борошно в глибокий посуд, а дріжджі розчинити в чашці в теплій воді.

Смачне листкове дріжджове тісто з англійської рецептом

Далі, вливаємо дріжджову суміш в борошно і починаємо замішувати тісто, поступово приєднуємо до вже наявних продуктів м'яке масло. Викладаємо тісто на робочий стіл для подальшого замісу. Вимішуємо на столі руками близько 12-15 хвилин, поки воно не набуде еластичність і не буде легко відставати від долонь. Після цього, перекладаємо його в високу і глибокий посуд, покриваємо її плівкою і залишаємо при температурі 25 ° -30 ° С на 2 години.

Смачне листкове дріжджове тісто з англійської рецептом

Через дві години отримуємо ось такий результат.

Смачне листкове дріжджове тісто з англійської рецептом

Перекладаємо смачне листкове дріжджове тісто на робочий стіл, розминаємо його в пласт і складаємо в три прийоми. Беремо верхню частину тесту і загинаємо її наполовину. Потім, нижню частину тесту кладемо на ту частину, яку тільки що загнули. Таким чином вийде потрійне складання.

Смачне листкове дріжджове тісто з англійської рецептом

Таким же чином складаємо тісто зліва на право. Спочатку праву частину загинаємо.

Смачне листкове дріжджове тісто з англійської рецептом

Потім ліву частину загинаємо. Покриваємо тісто плівкою і прибираємо його на всю ніч в холодильник.

Смачне листкове дріжджове тісто з англійської рецептом

Тим часом, розгортаємо другу частину масла (250 гр) між двома листами пергаменту приблизно 30 см на 40 см.

Смачне листкове дріжджове тісто з англійської рецептом

І отримуємо ось такий пласт масла. Розміщуємо його в холодильник. Він нам знадобиться вранці.

Смачне листкове дріжджове тісто з англійської рецептом

Тісто добре расстояться за ніч.

Смачне листкове дріжджове тісто з англійської рецептом

Розкачуємо його в пласт, в два рази більше ніж пласт масла. Укладаємо на одну сторону тесту звільнений від пергаменту пласт масла.

Смачне листкове дріжджове тісто з англійської рецептом

Загортаємо наше листкове тісто на дріжджах навпіл і розгортаємо. Потім, знову загортаємо його.

Смачне листкове дріжджове тісто з англійської рецептом

Продовжуємо процес розкочування і складання тесту до 9 разів. Загортаємо його в плівку і прибираємо в холодильник на 1 годину, якщо ви збираєтеся використовувати його відразу. Якщо немає, то сміливо кладіть таке дріжджове тісто в морозильну камеру і потім потрібно просто правильно розморозити його в потрібний вам момент.

Смачне листкове дріжджове тісто з англійської рецептом

На фото вище ви бачите листкове дріжджове тісто через годину перебування в холодильнику. Воно повністю готове для формування круасанів, булочок і будь-яких інших кондитерських виробів.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Бездріжджова піца з листкового тіста з ковбасою і сиром, куркою і огірками
Бездріжджова піца з листкового тіста з ковбасою і сиром, куркою і огірками
Для смачного і ситного перекусу можна дуже швидко зробити в духовці чудову бездріжджову тонку піцу. Час готування скорочуємо завдяки використанню в якості основи купленого в магазині готового
Булочки краффіни - оригінальний американський гібрид маффинов і круасанів
Булочки краффіни - оригінальний американський гібрид маффинов і круасанів
Всі знають і люблять мафіни - маленькі круглі полубулочкі-полукексікі, придумані англійцями років тисячу тому. Всі знають і люблять круасани - листкові кренделі, які придумали французи теж тисячу

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору