Смачне листкове дріжджове тісто з англійської рецептом
Хочу поділитися сьогодні англійським рецептом листкового тіста, який був показаний на одному майстер-класі англійськими кондитерами. Як виявилося, смачне листкове дріжджове тісто готувати досить просто, а виходить воно дуже повітряним, пишним і працювати з ним одне задоволення. Мій крок за кроком оформлений рецепт з фото замінить дорогий майстер-клас англійських фахівців і розкриє всі секрети приготування.
Для тесту нам знадобиться:
- 250 грам питної води 25 ° С;
- 14 грам сухих активних дріжджів (або 30 г свіжих дріжджів);
- 490-515 грам борошна пшеничного сорт вищий або екстра;
- 12 грам дрібної солі;
- 100 грам м'якого несолоного вершкового масла 82%;
- 250 грам несолоного вершкового масла 82% (для прослаіванія).
Як зробити листкове дріжджове тісто для домашньої випічки
Начинае приготування листкового тіста на дріжджах, потрібно просіяти сіль і борошно в глибокий посуд, а дріжджі розчинити в чашці в теплій воді.
Далі, вливаємо дріжджову суміш в борошно і починаємо замішувати тісто, поступово приєднуємо до вже наявних продуктів м'яке масло. Викладаємо тісто на робочий стіл для подальшого замісу. Вимішуємо на столі руками близько 12-15 хвилин, поки воно не набуде еластичність і не буде легко відставати від долонь. Після цього, перекладаємо його в високу і глибокий посуд, покриваємо її плівкою і залишаємо при температурі 25 ° -30 ° С на 2 години.
Через дві години отримуємо ось такий результат.
Перекладаємо смачне листкове дріжджове тісто на робочий стіл, розминаємо його в пласт і складаємо в три прийоми. Беремо верхню частину тесту і загинаємо її наполовину. Потім, нижню частину тесту кладемо на ту частину, яку тільки що загнули. Таким чином вийде потрійне складання.
Таким же чином складаємо тісто зліва на право. Спочатку праву частину загинаємо.
Потім ліву частину загинаємо. Покриваємо тісто плівкою і прибираємо його на всю ніч в холодильник.
Тим часом, розгортаємо другу частину масла (250 гр) між двома листами пергаменту приблизно 30 см на 40 см.
І отримуємо ось такий пласт масла. Розміщуємо його в холодильник. Він нам знадобиться вранці.
Тісто добре расстояться за ніч.
Розкачуємо його в пласт, в два рази більше ніж пласт масла. Укладаємо на одну сторону тесту звільнений від пергаменту пласт масла.
Загортаємо наше листкове тісто на дріжджах навпіл і розгортаємо. Потім, знову загортаємо його.
Продовжуємо процес розкочування і складання тесту до 9 разів. Загортаємо його в плівку і прибираємо в холодильник на 1 годину, якщо ви збираєтеся використовувати його відразу. Якщо немає, то сміливо кладіть таке дріжджове тісто в морозильну камеру і потім потрібно просто правильно розморозити його в потрібний вам момент.
На фото вище ви бачите листкове дріжджове тісто через годину перебування в холодильнику. Воно повністю готове для формування круасанів, булочок і будь-яких інших кондитерських виробів.