Курячий хлібець в духовці або запіканка з курячого філе з рисом і овочами
Свою назву м'ясної, в нашому випадку, курячий хлібець отримав завдяки своїй формі, яка нагадує булку хлібця цеглинка. Але по суті - це ніжна і смачна запіканка з курячого філе з рисом і овочами. Рецептів такого запеченого в духовці страви з м'ясного фаршу існує безліч. У моїй кулінарній книзі є свій перевірений спосіб приготування такої курячої запіканки і я з задоволенням розповім, як приготувати дуже ніжний, смачний, ситний і корисний м'ясний хлібець з курячих грудок з рисом і морквою. Ознайомившись з моїм покроково оформленим фото-рецептом, ви зрозумієте процес приготування запіканки до найменших деталей і, витративши трохи зусиль і часу, порадуєте своїх домочадців дуже смачним і дієтичним блюдом.
продукти:
- куряче філе - 600 гр;
- морква - 200 гр;
- цибуля - 150 гр;
- рис - 70 гр;
- яйця - 2 шт .;
- вершки (33%) - 100 мл;
- сіль - 1 ч.л .;
- паприка - 2 ч.л .;
- коріандр мелений - 1 ч.л .;
- рослинне масло - 50 мл.
Для м'ясного хлібця рис можна використовувати як круглий, так і довгий. Якщо Вам не вдалося купити вершки, їх цілком можна замінити на жирну сметану.
Як зробити запіканку з курячого філе в духовці
І так, нам потрібно відварити рис до готовності будь-яким доступним Вам способом і поставити його остигати. Я зазвичай готую рис в мультиварці і що б він вийшов розсипчастий, але не переварений води наливаємо вдвічі більше ніж у нас за рецептом крупи.
Куряче філе нарізаємо шматочками середнього розміру і перемелює в м'ясорубці або блендері.
Потім, в чашу блендера додаємо очищений і нарізаний на четвертинки цибулю, яйця, вершки, сіль, спеції і перемелює ще раз все разом.
Очищену моркву потрібно покришити кубиками, але не дуже дрібно.
Нарізану моркву пасеруємо на рослинній олії до золотистого кольору.
Злегка остигнула морква змішуємо з фаршем.
На останньому етапі додаємо в масу для м'ясної запіканки рис і ретельно перемішуємо.
Запікати смачний хлібець з курячої грудки ми будемо в кулінарній одноразової формі з фольги. Дно її краще попередньо застелити розрізаним рукавом для запікання так, щоб краю рукава звисали з бортів форми. Це робиться, щоб готова запіканка НЕ розламалася коли будемо витягувати її з форми.
Курячим фаршем заповнюємо форму, практично, доверху.
Ставимо м'ясної хлібець в розігріту духовку спочатку на великий вогонь на 20 хвилин. Якщо у Вашій духовці сильно гріє верх, то верх запіканки краще накрити фольгою. Потім, вогонь зменшуємо до мінімального і запікаємо ще протягом 30 хвилин. Готовий м'ясний хлібець не виймати з форми до повного охолодження.
Остившая запіканка з курячого філе без зусиль ріжеться гострим ножем на тонкі скибочки.
Запечена в духовці м'ясний рулет з курячих грудок з рисом і морквою вийшов не тільки ніжний, ароматний, смачний, але і, завдяки яскраво-оранжевим шматочках морквини, ще й дуже симпатичний.
Корисні, смачні і ситні бутерброди з таким курячим рулетом і зеленню в моїй родині просто обожнюють як дорослі, так і діти. А найголовніше, що ця смачна і проста м'ясна запіканка з курячого фаршу не втрачає своїх смакових якостей навіть після зберігання в холодильнику. Приємного всім апетиту!