Домашні роли з червоною рибою, сиром і огірком
Домашні роли - це дуже смачно і корисно. Купуючи роли, приготовані в будь-якому суші-барі, ви зі стовідсотковою впевненістю не можете сказати, що вони зроблені зі свіжих продуктів, а тут весь процес приготування контролюється вами самостійно. Таку їжу не страшно запропонувати навіть дітям. У моїй родині приготуванням суші-ролів займається чоловік, а ми з дітьми із задоволенням чекаємо завершення цього процесу, щоб насолодитися смачним дієтичним блюдом японської та корейської кухні. Спеціально для вас я підготувала докладний рецепт з покроково зробленими фото, який допоможе вам зробити домашні роли самостійно.
Перерахую спочатку основні продукти для приготування:
- листи норі - 5 штук;
- риба червона слабосолона - 150 грам;
- рис круглозерний - 1 стакан (200 грам);
- вода - 1 і ¼ склянки;
- сир м'який (сирний) - 1 баночка;
- огірок свіжий - 1 штука.
зміст
- 1 Як приготувати роли в домашніх умовах
- 1.1 Як зварити рис для ролів
- 1.2 Як робити роли
Як приготувати роли в домашніх умовах
Насамперед потрібно зварити рис. Від правильності його приготування залежить, як смак ролів, так і зручність їх приготування. Рис повинен бути добре проварені, сухим, але при цьому липким на дотик.
Як зварити рис для ролів
Використовувати будемо звичайний круглозерний рис. Існує, звичайно, і спеціальний рис для суші, але ж ми готуємо домашні роли. Тому, правильно приготований звичайний рис нічим не поступиться спеціалізованому.
Крупу перекладаємо в миску і промиваємо в холодній воді, міняючи воду 6 - 7 разів. Потрібно домогтися того, щоб вода, що стікає з рису, стала максимально прозорою.
Промите зерно складаємо в невелику каструлю і заливаємо водою в кількості 1 ¼ склянки. Закриваємо кришкою. Як тільки вода закипить, зменшуємо вогонь до мінімального і починаємо відлік часу. З цього моменту кришку відкривати не можна! Варити рис для суші потрібно рівно 12 хвилин. Після закінчення зазначеного часу, вогонь вимикаємо і засікаємо ще 15 хвилин на те, щоб рис гарненько набряк.
Поки готується основа страви, приготуємо домашній рисовий оцет для суші. Необхідні інгредієнти:
- оцет яблучний 6% - 4 столових ложки;
- вода - 2 столових ложки;
- сіль - 2 чайних ложки;
- цукровий пісок - 4 столових ложки.
Всі складові змішуємо в одній ємності, домагаючись повного розчинення кристалів солі і цукру. Яблучний оцет потрібно брати обов'язково натуральний, а не ароматизований. Домвшніе роли, в цьому випадку, вийдуть набагато смачніше.
Можете, звичайно, використовувати готовий рисовий оцет, але домашній продукт, на мою думку, смачніше і за ціною виходить набагато дешевше.
Готовий рис для суші викладаємо на плоску тарілку і рівномірно поливаємо рисовим оцтом. На це піде, приблизно, половина приготовленої рідини. Присмачений рис ретельно перемішуємо і даємо йому охолонути.
Рибу, у мене слабосолона форель, ріжемо довгими брусочками зі стороною 1 сантиметр. Для приготування суші в домашніх умовах можна використовувати, як слабосоленую червону рибу, так і копчену. Відмінні домашні роли виходять з копченої горбуші.
Свіжий огірок чистимо від шкірки і нарізаємо вздовж на брусочки.
Всі продукти готові, починаємо формувати суші-рулети.
Як робити роли
Рогожу обворачіваем з усіх боків харчовою плівкою і розстеляємо на рівну поверхню.
Зверху кладемо лист норі, шорсткою стороною вгору.
На морську капусту викладаємо тонким шаром рис. При цьому, зайняти їм потрібно, приблизно, 1/3 площі листа.
Відступивши від краю, приблизно, сантиметр кладемо вздовж вузької сторони часточку огірка.
Поруч маємо рибу.
М'який сирний сир намазуємо на рибу.
Двома руками акуратно скручуємо рол.
Вільну від продуктів частину листа норі змащуємо рисовим оцтом. Найкраще це робити руками, а не кухонної пензликом.
Закріплюємо суші-рулет і ще кілька разів прокатує його по рогожі, щоб продукти всередині рівномірно утрамбувалися.
Готові домашні роли складаємо на рівну поверхню і даємо йому час настоятися. Тим часом, крутимо інші суші.
Ніж для нарізки страви потрібно вибрати з максимально тонким і гострим лезом.
Перед формуванням шматочків, ріжучу частину потрібно обполіскувати в воді. Так, продукти будуть менше «чіплятися» за метал, і домашні роли вийдуть рівними і красивими.
Кожну скручену «паличку» розрізаємо на 6-8 частин, викладаємо на блюдо і подаємо на стіл. Смачного!
Якщо ви є прихильником корейської кухні, то спробуйте приготувати не тільки такі домашні роли з червоною рибою, сиром і огірком, а й салат по-корейськи з маринованими огірочками. Дуже незвичайне і смачне блюдо!