Нирки яловичі тушковані в підливі з овочами
Субродукти, такі, як нирки, не завжди використовуються в кулінарії належним чином. А дарма. Яловичі, свинячі, баранячі нирки мають велику харчову цінність і за змістом і якістю білків не поступаються м'ясним. Якщо знати деякі тонкощі приготування нирок, можна приготувати їх правильно і смачне гаряче друге буде неприємного запаху. Сьогодні будемо готувати ситні і надзвичайно смачні нирки яловичі тушковані в овочевий підливі. Покроково оформлене опис фото-рецепта допоможе вам швидко освоїти приготування.
Інгредієнти для страви:
- яловичі нирки - 500 гр;
- цибуля - 2 шт .;
- морква - 2 шт .;
- перець болгарський - 2 шт .;
- борошно - 1 стіл. ложка;
- перець чорний мелений і горошком;
- лавровий лист - 1-2 шт .;
- рослинна олія;
- сіль.
Як приготувати яловичі нирки смачно, без запаху
Щоб яловичі нирки вийшли ніжними і м'якими без сторонніх запахів, слід їх вимочити тривалий час. Для початку, промийте їх проточною водою і видаліть жирові прошарки. Потім, розріжте на частини і залийте водою. Через 2-3 години поміняйте воду. Потім, злийте воду і залийте нової. Вимочуйте ще 2-3 години.
На останньому етапі промийте нирки, додайте у воду трохи столового оцту (1 стол. Ложка на літр води) і їх в розчині ще на дві години. Після таких процедур можна приступити до приготування страви.
Нирки нарізаємо невеликими шматочками. Ось як я нарізала їх перед гасінням.
Тепер, подрібнюємо овочі, щоб всі компоненти у нас були готові до подальшого обсмажування в рослинному маслі.
Обсмажуємо овочеві інгредієнти. Викладаємо в сковорідку спочатку цибулю, через хвилин п'ять додаємо моркву. Овочі підсмажуємо, не забуваючи перемішувати.
Тепер, в сковорідку відправляємо солодкий перець і Томім на невеликому вогні хвилин 5.
Після цього, можна додати до овочів порізані яловичі нирки, посипані чорним меленим перцем. Обсмажуємо вміст сковороди деякий час, а потім, посипаємо борошном і продовжуємо тушкувати.
Хвилин через 10 у сковороду додаємо гарячу воду. Її потрібно стільки, щоб вона повністю покрила нирки з овочами. Блюдо солимо, кидаємо кілька горошин чорного перцю і лавровий лист. Закриваємо кришкою і тушкуємо нирки з овочами ще з півгодини на мінімальному вогні.
За цей час яловичі нирки повинні добре протушкувати і стати м'якими.
На гарнір можна приготувати рис, макарони, картопляне пюре. Густа овочева смачна підлива підійде до будь-якого гарніру і перетворить звичайний простий гарнір в надзвичайно смачне і ситне блюдо. Прикрасьте його зеленню і гарячим подавайте на стіл. Приємного всім апетиту!