Класичний угорський суп-гуляш з яловичини з овочами
В угорській кухні існує дуже смачна страва, що з'єднує відразу дві страви - перше і друге. Скуштувавши густий угорський суп-гуляш з яловичини з овочів, можна відмінно насититися і довго не відчувати почуття голоду. Хочете заощадити час і приготувати відразу і перше і друге блюдо в одній каструлі? Тоді цей рецепт для вас - готуємо знаменитий суп-гуляш по-угорськи. Мій рецепт з фото, покроково роз'яснить всі етапи приготування цього густого супу з м'ясом і картоплею.
Нам знадобляться такі продукти:
- яловичина - 500 гр;
- картопля - 500 гр;
- цибуля-порей - 200 гр;
- солодкий болгарський перець - 2-3 шт .;
- ріпчаста цибуля - 1-2 шт .;
- цукор - 0,5 чайн. ложки;
- томатна паста - 70 гр;
- часник - 3-4 зубки;
- солодка паприка -0,5 чайн. ложки;
- кмин - 1 4 чайн. ложки;
- чорний перець мелений і горошком;
- рослинна олія;
- сіль.
Як приготувати суп-гуляш по-угорськи
Яловиче м'ясо промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками, приблизно, 2 × 3 см. Ріпчасту цибулю ріжемо кільцями або півкільцями, як вам подобається.
Лук-порей ретельно промиваємо під проточною холодною водою. Особливо добре вимийте пазухи листя, там частенько скупчується земля. Зазвичай у цибулі-порею використовують тільки білу частину, але я відрізаю цибулю набагато вище, захоплюючи і зелені листочки, якщо вони мають хороший товарний вигляд. Ріжемо стебло цибулі кільцями. Ось як виглядає мій цибуля-порей перед приготуванням.
У літню пору я використовую свіжий солодкий перець, в міжсезоння - заморожений, який прекрасно зберігає всі свої якості. Перець нарізаємо кільцями.
М'ясо перчимо і обсмажуємо з цибулею на сковороді.
Додаємо до м'яса цибулю-порей, перемішуємо і продовжуємо смажити.
Хвилин через п'ять, закидаємо солодкий перець і тушкуємо все продукти разом ще хвилин 5.
Тепер прийшов час додати картоплю, який ми попередньо очистили і порізали кубиками. Тушкуємо наш суп-гуляш ще хвилин 5-7 вже з картоплею. Виходячи на фінішну пряму: додаємо в сковороду томатну пасту. Туди ж всипаємо солодку паприку, додаємо кмин, чорний перець горошком і цукор.
Вміст в сковороді заливаємо гарячою водою, щоб всі продукти були покриті водою. Пробуємо на сіль і тушкуємо густий суп-гуляш хвилин 20 на дуже слабкому вогні. В кінці приготування страви додаємо роздавлений часник і вимикаємо вогонь.
Нехай суп ще настоїться деякий час і тільки потім можна його пробувати.
Подаючи на стіл, густий суп-гуляш по-угорськи посипте зеленню. Є його слід ложкою, зачерпуючи смачну і ароматну рідину разом з шматочками картоплі і м'яса. Це дуже смачно! Слід спробувати і самим переконатися. Приємного всім апетиту!