Смачні перші страви, приготування і рецепти перших страв з фото: святкові і прості, на кожен день
Перші страви - це рідкі страви більшу частину якого становить відвар на основі всіляких овочів, м'яса, грибів, риби, злаків і навіть ягід і фруктів ... Готують їх на воді, молоці, сироватці, розсолі ... Як правило, перші страви подають гарячими і розповсюджені вони в національних кухнях всього світу. Про їх популярність красномовно говорить той факт, що авторське право на багато рецептів деякі країни заперечують і сьогодні.
На початку свого народження перші страви називалися просто юшка і тільки набагато пізніше з'явилися супи, борщі, бульйони, окрошки, розсольники, борщ, гаспачо ... і інші їх різновиди.
Потрібно сказати, що перші страви, як і закуски, можуть бути як холодними, так і гарячими. Сьогодні вони, практично, в усіх країнах є обов'язковою частиною щоденного харчування і едятся спочатку обіду. При цьому і рідко яке святкове або новорічне меню обходиться без них. Функція святкового першого страви ідентична функції гарячої закуски - зменшити всмоктуваність алкоголю і не наситивши, ще сильніше загострити апетит гостей. У супів на кожен день зовсім інша функція - наситити їдця, наповнити його шлунок і тим самим знизити апетит.
Короткий екскурс в історію перших страв на цьому закінчено, пропонуємо перейти до вивчення смачних і простих рецептів і на практиці вивчити приготування перших страв.
Суп з квашеної капусти
Суп-гуляш з яловичини по-угорськи
Прозорий бульйон з омлетом
Суп-курбан
Томатний суп Гаспачо
Часниковий суп по-чеськи
Суп-пюре з квасолі
Суп з цибулі-порею
Холодний легкий літній суп - Окрошка
Суп з цвітної капусти
Морквяний суп з сухариками
Суп з галушками з рису по-румунськи
Бульйон м'ясний з манною крупою
Суп з пива по-польськи
огірковий суп
Суп рибний з фрикадельками
Бульйон м'ясний прозорий з домашньою локшиною
Бульйон з рисом і помідорами
Прозорий бульйон з омлетом
Кістковий бульйон по-німецьки
Минестроне-суп
Суп яєчний по-римському написано
Суп з кабачків
Суп з овочів з макаронами
Гуляш «фальшивий» або пісний