Англійська ростбіф з яловичини
Як приготувати класичний ростбіф з яловичини
Яловичу вирізку очищаємо від плівок і сухожиль, промиваємо, відбиваємо, солимо, перчимо і змащуємо рослинним маслом.
М'ясо укладаємо на решітку, попередньо змащену олією, і ставимо в духовку. Під грати встановлюємо деко для збору соку. При високій температурі в духовці м'ясо обсмажуємо до коричневого кольору близько 10 хвилин, потім перевертаємо і обсмажуємо при тій же температурі ще 10 хвилин.
У деко доливаємо гарячу воду. Температуру обсмажування поступово знижуємо. Допікаємо на повільному вогні ще хвилин 30-40. Готове м'ясо всередині має бути рожевого кольору.
Нарізаємо ростбіф тонкими пластами. В англійській кухні таке блюдо з тушкованого м'яса прийнято подавати з відвареними овочами, качанний салатом, йоркширським пудингом. Сік від смаження подають окремо.
Зауважимо, що англійський ростбіф з яловичини можна готувати і на сковороді.
Рецепт приготування розрахований на 4 порції для яких потрібно:
яловичина - 1000 г,
рослинне масло або жир,
сіль, перець за смаком.