М'ясні рулетики з начинкою з маслин і моркви, запечені на шпажках в духовці
Будь-господині хочеться, що б на святковому столі страви були не тільки смачні, але і щоб виглядали вони презентабельно. Невеликі м'ясні рулетики з начинкою з маслин і моркви, запечені на шпажках в духовці пропоную господаркам зробити разом зі мною. Приготування оригінальної закуски я покроково описала в своєму фото-рецепті. Такі запечені в духовці рулетики на шпажках виглядають дуже красиво і своїм вишуканим смаком не розчарують навіть найвибагливішого гурмана.
Складові:
- М'ясний биток - 700 гр;
- Соєвий соус - 50 мл;
- Приправи для м'яса - 1 ст.л .;
- Морква - 1 шт .;
- Маслини (без кісточок) - 300 гр.
Щоб зробити це блюдо можна взяти свинячий биток або менш жирний биток з молодої телятини (як у мене в рецепті). Соєвий соус і приправи для м'яса вибирайте на свій розсуд.
Як приготувати м'ясні рулетики з начинкою в духовці
І так, почнемо готувати наш блюдо, звичайно ж, з оброблення м'яса. Нарізаємо його гострим ножем поперек волокон пластинами, товщиною, приблизно, в сантиметр.
Потім, кухонним молоточком відбиваємо м'ясо з двох сторін.
Не забувайте, що з отбівнушек ми будемо формувати м'ясні рулети, тому, м'ясо відбиваємо акуратно, що б шматочки залишалися целенькая.
Далі відбиті шматочки м'яса нам потрібно замаринувати в соєвому соусі і спеціях. У глибоку миску кладемо м'ясо (по одному шматочку), посипаємо його приправою і скроплюємо соєвим соусом.
Шматочки м'яса складені один на одного залишаємо промаринуватися при кімнатній температурі на двадцять хвилин, а тим часом, займемося підготовкою начинки для міні-рулетів.
Морква очищаємо і нарізаємо спочатку тонкими пластинками, а потім соломкою.
Морква в рулеті нам потрібна для того, щоб нанизати на неї оливки, тому намагайтеся соломку нарізати не дуже товсту.
Тепер беремо чорні маслини без кісточки і нанизуємо їх по дві штучки на соломку з моркви.
Маслини, нанизані на моркву, кладемо на край м'яса.
Акуратно загортаємо м'ясної рулетик. Таким чином формуємо і інші підготовлені шматочки м'яса.
Щоб наші рулети розгорнулися під час запікання в духовці їх потрібно закріпити. Зробити це можна різними способами. Деякі господині обертають кожен м'ясної рулетик фольгою. Так само можна шматочки м'яса щільно обмотати білими нитками.
Я вирішила рулети нанизати на дерев'яні шпажки. Перед нанизування рулетів дерев'яні шпажки нам потрібно на п'ять хвилин залити окропом.
Далі, беремо дві шпажки і скріплюємо ними рулети, як показано на фото.
М'ясні рулети на шпажках укладаємо на лист для запікання з високими бортами застелений фольгою.
Ставимо деко в розігріту духовку і запікаємо м'ясні рулетики з начинкою на середньому вогні протягом тридцяти хвилин. Якщо м'ясо підгоратиме (залежить від духовки), то налийте в деко стакан води.
Ось так виглядає закручене м'ясо на шпажках відразу після запікання.
Перед подачею страви шпажки потрібно вийняти. Презентуємо гостям наші апетитні і дуже смачні м'ясні рулетики з начинкою з маслин і моркви на тарілці прикрашеної зеленню.
Злегка остигнула закуску можна подавати і нарізаною.
Помилуйтеся як красиво виглядає всередині рулету яскраво-помаранчева морквина в поєднанні з маслинами. М'ясні рулетики з начинкою не тільки апетитно виглядають, але ще і дуже смачні. Приємного всім апетиту!