Китайські мьензи - м'ясні кульки по-китайськи у фритюрі
Для любителів східної кухні хочу представити рецепт смачною, ситною і апетитною китайської м'ясної закуски під назвою мьензи. Мьензи - це невеликі кульки з рубленого м'яса і моркви смажені у фритюрі. Як приготувати пікантну закуску за рецептом китайської кухні Ви можете дізнатися з мого докладного, покроково оформленого рецепту з фото.
продукти:
- м'ясо (м'якоть) - 500 гр;
- морква - 300 гр;
- соус соєвий - 100 мл;
- рослинне масло - 500-600 мл;
- борошно - 250 гр.
Щоб зробити мьензи підійде будь-яке м'ясо, аби це була м'якоть без кісток. У своєму варіанті приготування страви я використовувала молоденьку телятину і готову страву вийшло смачне і соковите. Але як м'ясної основи страви можна сміливо брати і яловичину, і свинину.
Як приготувати мьензи - китайські м'ясні кульки у фритюрі
І так, приступаємо до готування і для початку м'ясо зачищаємо від пліви, нарізаємо на дуже дрібні шматочки. Розмір шматочків м'яса, в ідеалі, повинен бути не більше 0,5 на 0,5 см.
Далі, чистимо від шкірки моркву і натираємо її на тертці для корейської моркви.
У миску складаємо м'ясо, моркву, заливаємо все це соєвим соусом, перемішуємо і даємо настоятися десять хвилин.
На наступному етапі додаємо до м'яса борошно. Краще це робити потроху, гарненько перемішуючи кожну порцію доданої борошна.
У підсумку виходить ось така маса.
Заготівлю для мьензи прибираємо в холодильник на півгодини, щоб мука віддала клейковину.
Смажити м'ясні кульки ми будемо у фритюрі. Якщо у Вашому кухонному арсеналі немає фритюрниці, можна використовувати звичайну товстостінну сковороду з високими бортами.
Наливаємо в сковорідку рослинне масло і робимо великий вогонь. Коли масло прогріється, мокрими руками відриваємо від фаршу невеликі шматочки (розміром з вишню) і викладаємо в сковороду на невеликій відстані одна від одної.
Смажимо мьензи на великому вогні з одного боку протягом трьох хвилин.
Потім, перевертаємо кульки і стільки ж смажимо їх з іншого боку.
Перевертати м'ясні кульки дуже зручно за допомогою паличок для суші.
Щоб видалити зайве рослинне масло, викладаємо готові мьензи спочатку на паперові серветки.
М'ясні кульки по-китайськи вийшли дуже апетитні. Приємно хрусткі зовні, вони всередині зберегли соковите м'ясо.
Презентувати гостям м'ясні кульки можна з гарніром з картоплі або рису.
Також, підсмажений і ситні мьензи можуть бути подані просто з овочами, зеленню і свіжим хлібом.
Приємного всім апетиту!