Яловичі реберця в пиві з медом, овочами і томатом
Тушковані реберця в пиві з медом, овочами і томатом - повноцінне і ситне блюдо. Вибирайте такий варіант приготування яловичини, якщо до застілля залишилося не менше трьох годин. Реберця повинні гаситися в медово-пивному соусі достатній час. Особливістю приготування цього, покроково викладеного рецепта з фото, буде саме соус, що складається з томатів, меду і пива. Поєднання більш ніж незвичайне, дає ефект насиченого кисло-томатного смаку з солодкими нотками і пивний гіркуватістю.
Для приготування нам буде потрібно:
- яловичі реберця - 400 гр;
- томатний соус - 100 гр;
- цибуля - 1 шт .;
- часник - 1 шт .;
- мед - 50 гр;
- гірчиця - 2 ст.л .;
- пиво - 250 мл;
- Перець чорний;
- сіль.
Як гасити реберця в пиві з овочами і томатом
На добре розігрітій сковороді підсмажуємо реберця по кілька хвилин з кожного боку. Якщо соус до них хочеться отримати більш густим, то можна м'ясо попередньо запанірувати в борошні. Яловичину перед паніруванням слід висушити паперовим рушником, щоб борошно покрила м'ясо скоринкою при термічній обробці, а не залишилася на сковороді.
Займемося нарізкою лука з часником.
Після того як рум'янець покриє м'ясо з кожного боку солимо, перчимо його і прибираємо в окрему ємність.
Вводимо в сковороду цибулю з часником. Овочі повинні швидко почати віддавати сік. У цей момент слід допомогти залишкам м'ясної піджарки з'єднатися з цибулею. Для цього лопаткою відскрібатися все, що пристало до дна сковороди.
Доведемо цибулю до прозорості і додаємо в нього томатний соус, гірчицю і мед. Перемішуємо інгредієнти і тушкуємо на середньому вогні 10 хвилин або поки вся рідина не випарується.
Підливаємо в соус пиво і чекаємо ще 10 хвилин, до закипання.
Повертаємо в сковороду яловичі реберця, якщо рідина не покрила їх повністю, можна долити води.
Зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 2 години, періодично перевертаючи шматочки з боку на бік і помішуючи вміст.
Реберця тушковані в пиві з медом, овочами і томатом зручні тим, що їх можна дотримати на вогні до самого моменту подачі на стіл, не турбуючись про те, що вони охолонуть. Молода відварна картопля найвдаліший для них гарнір.