Фарширована курка з яблуками в духовці - запечена в рукаві в медово-апельсиновому маринаді
Курка запечена цілком у медово-апельсиновому соусі стане хорошим доповненням будь-якого святкового застілля. Блюдо виходить смачним, підсмажений і дуже ароматним. Подається на стіл така фарширована курка з яблуками на великому блюді або цілком, або вже нарізаною на порційні шматочки. Смачно приготувати курку в рукаві вам допоможе покроково оформлений рецепт з фото.
Складові:
- пажитник - 5 гр;
- курка - 1 шт .;
- апельсин - 1 шт .;
- цибуля - 2 шт .;
- ягоди ялівцю - 5 шт .;
- яблуко - 1 шт .;
- чебрець - 4 гілочки;
- гострий томатний соус - 2 ч.л .;
- мед - 1 ст.л .;
- спеції для курки - 1 ч.л.
Як приготувати курку з яблуками в духовці в рукаві в медово-апельсиновому маринаді
Спершу, потрібно приготувати начинку для курки. Для цього необхідно очистити яблука і цибулю, підготувати гілочки чебрецю.
Нарізати яблуко тонкими часточками.
Нарубати поздовжніми півкільцями цибулю.
Змішати яблука з цибулею, чебрецем, розчавленими ягодами ялівцю, сіллю, спеціями і перцем.
Начинити курку готової яблучною начинкою.
Змішати соус для обмазки курки. Для його приготування потрібно з'єднати апельсиновий сік з чебрецем, медом, спеціями, сіллю за смаком і гострим соусом.
Тепер, курка з яблуками повинна бути обмазана соусом. Якщо апельсиново-медовий соус пішов не весь, то залишки вилити всередину до яблук. Потім, варто помістити курочку в рукав для запікання і готувати в духовці не менше півтора години при 180 градусах.
Готову страву вийняти з пакета, полити готової підливою і залишити на 10 хвилин відпочити.
Тушку можна нарізати або подавати до столу цілої.
Смачна і дуже соковита курка з яблуками в апельсиновому соусі стане хорошим варіантом гарячої закуски для будь-якого свята. Подавати блюдо потрібно неодмінно гарячим, разом з підливою. Всього через пару годин - і ароматна фарширована курочка вже буде на вашому столі!