Курча запечений цілком в рукаві в духовці
Для шанувальників простих кулінарних рецептів, основним інгредієнтом яких є недороге куряче м'ясо, пропоную блюдо з курчати. Сьогодні у нас на обід курча запечений цілком в рукаві. Підготовлена тушка попередньо присмачується ароматними спеціями. Запечена курча в рукаві - це блюдо, яке виходить і апетитним, і ситним. Його можна готувати на обід або вечерю, а можна подати як гарячу закуску на свято. Простий рецепт запікання з покроково зробленими фото допоможе вам самостійно приготувати ципу будинку.
Знайомимося зі списком запропонованих для запікання курчати інгредієнтів і готуємо їх.
- курча - 1 штука (550-650 гр);
- сіль за смаком;
- мелена солодка паприка - за смаком;
- сушений базилік - за смаком;
- часник - 1-2 часточки;
- оливкова олія - 2 ст. ложки.
Як приготувати курчати в рукаві в духовці
Курчачими тушку размораживаем заздалегідь. Розмороженого курчати оглядаємо. Якщо є пір'ячко, видаляємо їх. Курчати промиваємо під прохолодною водою і відразу обтирає паперовим рушником.
У мисочку засипаємо все заявлені спеції. При їх підборі орієнтуйтеся на свої смакові уподобання. Додаємо до спецій подрібнену часникову часточку (або дві). Інгредієнти заливаємо оливковою олією. перемішуємо.
Тепер, тушку добре натираємо вийшла ароматної сумішшю, включаючи внутрішню частину.
Курчати в спеціях поміщаємо в рукав для запікання.
Скріплюємо кінці рукава. Робимо, використовуючи ножик, кілька проколів на рукаві.
Після цього, можна відправляти курчати в духовку. Курча запечений цілком готується при температурі 210 градусів. Процес приготування в духовці, в цілому, займе 40-45 хвилин. Щоб поверхня курчати підрум'янилася, через півгодинки дуже акуратно рукав розрізаємо.
Апетитний курча запечений цілком в рукаві готовий! Він має ніжне м'ясо і хрустку скоринку.
Подаємо його на листі салату. Подачу можна урізноманітнити інший свіжою зеленню і свіжими або маринованими овочами. Що саме вибрати - залежить від сезону. приємною трапези!