Качка з яблуками, в духовці запечена, рецепт приготування з фото (покроковий)
Качка запечена з яблуками чудово підійде і як їжа на кожен день, і як святкова страва, прикрасить собою вона і новорічне меню.
Щоб приготування качки з яблуками вдалося на славу нам знадобиться:
качка - 1 шт.,
яблука - 4-5 шт.,
сіль, чорний мелений перець і спеції для птиці - за смаком.
Як приготувати качку з яблуками
Приготування розпишемо детально, крок за кроком.
Качка повинна бути розмороженої (якщо була замороженої), Ощипати і промитої.
Натираємо качку сіллю, чорним меленим перцем і спеціями.
Розміщуємо в форму для запікання. Як форма для запікання може служити одноразова спеціальна форма з фольги, деко, сковорода без плавиться ручки, качатницю або інша підходяща жаростійкий посуд.
Яблука (краще солодких сортів) моєму, видаляємо серединки і розрізаємо на 4-16 частин.
Розміщуємо яблука в середину качки (фаршируємо).
Зашиваємо або фіксуємо зубочистками шкурку отвори через яке фарширували качку. Якщо все яблука не помістилися в качку, то їх можна викласти поруч.
Розміщуємо нашу фаршировану качку в попередньо розігріту до 200 ° C духовку.
Через годину заглянемо в духовку і поллємо фаршировану качку соком, що виділився. Якщо соку немає або мало - налийте 100-150 гр води.
УВАГА: стежимо щоб температура в духовці була стабільною.
Запікаємо ще 2-3 години періодично поливаючи соком поки наша фарширована яблуками качка не стане рум'яною і м'якою (буде легко протикати сірником або зубочисткою).
Дістаємо з духовки і видаляємо нитки або зубочистки.
Розбираємо на порційні шматки і при подачі на стіл прикрашаємо яблуками.
І так, наша фарширована качка з яблуками запечена в духовці готова! Можемо сміливо кликати гостей.
Більше подробиць і деталей про те, як правильно і смачно приготувати рецепт «Фарширована качка, яблуками» в відео рецепті від Бабусі Емми: