Наш рецепт » Випічка » Домашня пахлава з тіста філо з яблуками і лавандовим сиропом

Домашня пахлава з тіста філо з яблуками і лавандовим сиропом

Це східний десерт, рецепт якого сягає корінням в далеке минуле Туреччини і Греції. Як правило, пахлаву готують з тонкого тіста з будь-якими видами горіхів: фісташками, волоськими і так далі. Я сьогодні готую яблучну пахлаву з тіста філо з мигдалем і лавандовим сиропом. Із задоволенням розповім докладно все приготування в покрокової інструкції і покажу на фото як робиться ароматна, хрустка і смачна яблучна пахлава.

Складові:

  • 1 порція тісто філо;
  • 2 столові ложки тростинного цукру;
  • 400 грам горіхів (мигдальних);
  • 5 штук яблук;
  • 200 грам вершкового масла 72,5%;

Для лавандового сиропу:

  • цедра 1 апельсина;
  • 1,5-2 ч.ложки квіток лаванди;
  • 1 паличка кориці,
  • 350 мл води;
  • 3 столові ложки інвертного сиропу.

Як приготувати пахлаву з тіста філо

Спершу потрібно зробити лавандовий сироп. Для цього, в сотейник вливаємо воду, додаємо інвертний сироп, потім, кладемо апельсинову цедру і паличку кориці. В кінці всипаємо квіти лаванди. Ставимо на вогонь, кип'ятимо 3-4 хвилини і відставляємо в сторону настоюватися і обмінюватися ароматами.

Домашня пахлава з тіста філо з яблуками і лавандовим сиропом

Для начинки пахлави карамелізіруем яблука. На гарячу сковороду насипаємо тростинний цукор, як тільки він почав плавитися, додаємо вершкове масло.

Домашня пахлава з тіста філо з яблуками і лавандовим сиропом

Коли карамель готова опускаємо в неї порізані на часточки яблука. Постійно перемішуємо їх в карамелі, щоб вона рівномірно потрапила на кожне яблучко.

Домашня пахлава з тіста філо з яблуками і лавандовим сиропом

Готові яблучні дольки змішуємо з подрібненим мигдалем в одному посуді.

Домашня пахлава з тіста філо з яблуками і лавандовим сиропом

Перш ніж спекти пахлаву, її потрібно зібрати, перекладаючи шари тесту і начинки.

Розморожуємо тісто філо, якщо воно було приготовлено заздалегідь лежало в морозилці. Кожен пласт промазуємо розтопленим вершковим маслом, потім кладемо на нього наступний пласт і його промазуємо маслом. У мене було всього 9 пластів тесту, які я промазав олією.

Домашня пахлава з тіста філо з яблуками і лавандовим сиропом

Духовка розігрівається до 190 ° С, а ми тим часом, жароміцних форму застилає пергаментом і промазуємо маслом.

Кладемо на дно форми три листа тесту філо, щоб звисали краю. Викладаємо половину порції яблук з горіхами, накриваємо їх ще трьома пластами тесту філо. Зверху викладаємо другу половину яблук з горіхами.

Домашня пахлава з тіста філо з яблуками і лавандовим сиропом

Закриваємо яблука останніми трьома пластами тесту філо, загортаємо краю і нарізаємо гострим ножем на порційні шматочки зібрану пахлаву. Лавандовий сироп підігріваємо і проціджуємо. Рівномірним шаром поливаємо пахлаву половиною порцією сиропу. Даємо хвилини три постояти, щоб сироп просяк всю випічку, а потім отпекаем в духовці 20-25 хвилин.

Домашня пахлава з тіста філо з яблуками і лавандовим сиропом

Дістаємо готову пахлаву з духовки, витягаємо з форми в гарячому вигляді за допомогою лопатки. Вона добре тримає форму і не розвалюється.

Домашня пахлава з тіста філо з яблуками і лавандовим сиропом

Яблучна пахлава з тіста філо, в принципі, вже нарізано. Але слід пройтися ще раз по місцях попередньої нарізки, викласть шматочок на тарілку і полити гарячим лавандовим сиропом.

Домашня пахлава з тіста філо з яблуками і лавандовим сиропом

Домашня пахлава з тіста філо з яблуками і лавандовим сиропом готова.

Домашня пахлава з тіста філо з яблуками і лавандовим сиропом

Сьогодні я її подавала з індійським імбирним чаєм. Печіть легко і смачно, а їжте із задоволенням!

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Пісна випічка: простий кекс без яєць і дріжджів, рецепт приготування простіше простого - швидко печуться в силіконових формочка, рецепт з фото
Пісна випічка: простий кекс без яєць і дріжджів, рецепт приготування простіше простого - швидко печуться в силіконових формочка, рецепт з фото
Коли настає піст перед багатьма господинями постає питання: що спекти, які пісне тісто, ніж побалувати рідних і гостей? Пропонуємо дуже простий рецепт кексу.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору